Neutješna Ilda Šaulić otkako je saznala loše vijesti ne odvaja se od majke Goce, koja živi u porodičnoj kući na Dedinju.

Međutim, sinoć nije prespavala na Dedinju, već na Bežanijskoj kosi, u svom domu, zbog kćerkice Eme, a sada se vratila kod majke.

Šabanovu mlađu kćerku na Dedinje je dovezao suprug Bojan Vučković. Nisu smogli snage da daju bilo kakve izjave, već su ćutke utrčali u Šabanov dom.


Foto:  e-stock/Mirko Rodić

Pjevačica je bila u crnini, a nateklo lice i uplakane oči krila je velikim, tamnim naočarima za sunce. Ćutke je prošla pored fotoreportera i ušla u dvorište očeve kuće, iz koje su se čuli uzdasi i kuknjava.

.

.

.

Šaban predosjetio sve: Napisao testament prije tri mjeseca! Evo kome ostavlja 2,4 miliona eura!

Legenda narodne muzike Šaban Šaulić prije dva dana, u ranim jutarnjim časovima, poginuo je u nesreći u Njemačkoj, a u automobilu sa njim bio je njegov muzičar Mirsad Kerić, koji je upravljao vozilom, i Šaulićev kum Slobodan Stojadinović.

Šaban kao da je predosjetio kraj jer je samo tri mjeseca prije smrti odlučio da sastavi testament. Tom oporukom svu svoju imovinu, vrijednu nekoliko miliona eura, ostavio je supruzi, djeci i unucima.

Izvori, neki od najbližih Šabanovih prijatelja, rekli su da je kralj narodne muzike posljednju volju izdiktirao porodičnom advokatu, koji je i sastavio testament.

– Šaban je u posljednje vrijeme bio prilično uznemiren, kao da je predosjetio da će se nešto strašno dogoditi. Jednog jutra se probudio i zamolio Gocu da pozove porodičnog advokata. Rekao joj je da se već izvijesno vrijeme ne osjeća najbolje i da želi da sastavi testament. Ona mu je rekla da ne pretjeruje i da za to ima vremena, ali na kraju je, pošto je bio uporan, učinila kako je želio – kaže izvor.

On dodaje da je testament sačinjen u njihovoj porodičnoj kući.

– Testament je sačinjen u njihovoj porodičnoj kući, u Gocinom prisustvu. U njemu je izričito naveo da supruzi ostavlja vilu vrijednu milion eura, u kojoj ima doživotno pravo uživanja, nakon čega je nasljeđuju djeca i unuci. Pored toga, kuću u Krčedinu ostavio je unucima, dok je tri stana u Beogradu raspodijelio na troje djece: Mihajla, Ildu i Sanelu.

Navodi se da je Šaban u testamentu striktno naveo da kuća na Dedinju i imanje u Krčedinu ne mogu da budu prodati, dok djeca sa stanovima mogu da rade šta žele. Pored nepokretne imovine, Šaulić je ovlastio suprugu da raspolaže ušteđevinom na računima otvorenim na njegovo ime. Prema tvrdnjama prijatelja porodice, na tim računima ima najmanje 500.000 eura i taj novac pripašće Gordani Šaulić.

.

.

NEMA NIŠTA, OČE, OD TVOGA VESELJA: Jedina želja koju Šaban nije ostvario, dva dana prije pravio spisak zvanica!

Tragično preminuli pevač pred odlazak u Nemačku bavio se organizacijom venčanja svog naslednika, koji je u junu trebalo da stane na ludi kamen sa izabranicom Danijelom Mandić

Šaban Šaulić bio je na korak do toga da mu se ostvari najveća životna želja – da oženi sina jedinca Mihajla! Svadba je trebalo da se održi u maju, već su počeli pripreme, a glavni organizator veselja bio je upravo kralj folka!

Mada nije voleo da se bavi ničim što je imalo veze sa obimnim pripremama bilo kakve vrste slavlja, ženidba naslednika za njega je predstavljala poseban trenutak i to nije hteo nikome drugome da prepusti.

Želeo da bude kod kuće

Prema rečima našeg izvora bliskog Šaulićima, samo dan pre nego što je otišao za Nemačku, gde je poginuo, Šaban je pravio spisak zvanica za svadbeno veselje.

– Išao sam da izjavim saučešće Goci i Šabanovoj deci. Oni su van sebe. Imam utisak da je ćerkama najteže pao njegov odlazak jer su posebno vezane za oca. On kao da je predosetio da će ga zadesiti tragedija. U poslednje vreme stalno je želeo da bude kod kuće, iako je ranije slobodno vreme uglavnom provodio u Krčedinu pecajući. Dan pre nego što je krenuo na nastup u Nemačku pričao je o tome kako će izgledati Mihajlova svadba, koga će sve zvati, ko će pevati… Bio je mnogo raspoložen kad je o tome pričao i napomenuo je da će to biti najveća svadba dosad i da će na nju pozvati sve ljude koji su mu bliski i koji su mu ikad značili u životu – počeo je naš izvor i dodao da je pevač bio najsrećniji kad je njegov sin pronašao pravu devojku.

Miran život

– Šaban je bio mnogo srećan kad mu je Mihajlo krajem prošle godine rekao da je zaprosio svoju devojku Danijelu Mandić. Toliko ga je forsirao da se oženi, to mu je bila najveća želja, pa je rešio da učestvuje u organizaciji. A dobro je poznato da on nikad nije učestvovao ni u kakvim pripremama i da je sve prepuštao Goci. Čak ni u organizaciji svojih koncerata nije učestvovao, nego je sve bilo u rukama njegove supruge i saradnika. Poslednjih meseci je govorio da mu je želja da ima miran život s Gocom, decom i unucima. Međutim, ispostavilo se da je porodicu dočekala sudbina kao iz Šabanove pesme „Nema ništa, majko, od tvoga veselja“. Nažalost, sada je ispalo da nema ništa od očevog veselja – priča izvor.

Šaulić je često i u javnosti govorio da mu je Mihajlova ženidba jedina želja koju nije ostvario. Nakon što mu je i ćerka Ilda podarila unuku, pevač je sa oduševljenjem rekao da se najviše raduje prinovama u porodici.

– Ostvario mi se san. Porodila se moja Ilda, mojoj sreći nema kraja. Još samo da oženim ovog mog magarca i ja ću biti najradosniji čovek na svetu. Ništa mi više ne treba – kazao je svojevremeno legendarni pevač.

Produžio nastup

Po odlasku u Bilefeld, prema rečima muzičara koji su bili s njim, pevač je te noći bio odlično raspoložen, pa je čak produžio trajanje nastupa.

– Opšte je poznato da Šabanovi koncerti traju dva bloka po 45 minuta. To nije bio slučaj na poslednjem nastupu, koji je on samoinicijativno produžio. Pevao je skoro sat vremena duže. Bio je mnogo dobro raspoložen i veseo – kaže izvor.

NEUTEŠNA SUPRUGA
GOCA U SUZAMA PRIMALA SAUČEŠĆE

Šabanova udovica Goca teško je podnela prerani odlazak svog supruga. Ona je juče tokom celog dana dočekivala porodicu i prijatelje koji su dolazili da izjave saučešće i podele bol s njom. Na Gocinom licu moglo se primetiti da je celu noć provela u suzama.

– Nema nam izlaza iz ove situacije. Šta da vam kažem, plačem od juče. Hvala vam na saučešću. Ne mogu da verujem šta se desilo, nema ga više – rekla je za medije.

KRALJ, A SKROMAN
GOVORIO JE: VELIKA JE TA ARENA, ŠTA ĆE TO MENI?

Porodični prijatelj i PR porodice Šaulić Goran Jovanović juče je svedočio o tome koliko je Šaban zapravo bio skroman i jednostavan čovek.

– Jedva smo ga ubedili pre nekoliko godina da održi solistički koncert u Beogradu, u Sava centru. A za Arenu je bilo još teže, mesecima je trajalo ubeđivanje. Stalno nam je ponavljao: „Šta će to meni? Velika je ta Arena. Da li će to da bude puno, da li će mene narod da sluša u tolikom broju?“ Najviše je voleo da peva za svoju dušu, u malom društvu, odabranom – rekao je Goran za Prvu TV.

SESTRA NARICALA
ŠTO JA NISAM UMRLA!

U kuću Šabana Šaulića stigle su juče, osim njegovih kolega i šire rodbine, i njegove sestre, potpuno skrhane od bola.

– Što ja nisam umrla umesto njega – vikala je neutešno jedna od Šabanovih sestara i plakala.