ŽELJKO BUVAČ, godinama glavni pomoćnik u momčadima Jürgena Kloppa, mogao bi dobiti prvi samostalni trenerski posao u elitnom nogometu kao 58-godišnjak, piše njemački Waz.

Podsjetimo, Buvač, je s Kloppom počeo u Mainzu 2001. gdje mu je pomoćnik bio do 2008. kada je Klopp preuzeo Borussiju Dortmund, a 2015. otišao je s njim u Liverpool. S pozicije pomoćnog trenera otišao je prošle godine, a nikada nije bilo jasno zašto.

Sada bi se prema Wazu mogao vratiti na mjesto gdje je počeo s Kloppom, u Mainz, s kojim navodno pregovara o poziciji glavnog trenera. Buvač je do sada bio glavni trener u jedino u Neukirchenu gdje je preuzeo tu poziciju odmah nakon igračke karijere u istom klubu, ali radilo se o niželigašu što znači da nije riječ o elitnom nogometu.

Mainz traži trenera otkako je s te pozicije otišao Sandro Schwarz nakon užasnog početka sezone. Mainz je 16. od 18. klubova Bundeslige s 8 poraza u prvih 11. kola. Buvača, čovjeka kojeg je Jürgen Klopp nazivao mozgom svojih stručnih stožera, vide kao idealnog kandidata za posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Izvor: / index.hr