Bajern je u potrazi je za novim trenerom, a kao idealan kandidat za nasljednika Nike Kovača spominje se Erik ten Hag, trener Ajaksa i bivši trener dugog tima kluba iz Minhena. 

Novinar “Sport1” Florijan Pletnberg (Florian Plettenberg) piše da se holandski stručnkak vidi na tom mjestu, ali ne prije ljeta. Također navodi i da je Karl-Hajnc Rumenige (Karl-Heinz Rummenigge), čovjek koji je uz Hasana Salihamidžića zadužen za pronalazak novog trenera, njegov veliki fan.

Isti je ovaj novinar, inače, objavio i to da se atmosfera u ekipi znatno popravila odlaskom Kovača i da igrači ne imali ništa protiv ostanka Hans-Ditera Flika (Hans-Dieter Flick. Navodno su zadovoljni treninzima i načinom rada. Donedavni pomoćnik Nike Kovača privremeno je preuzeo ulogu prvog trenera i lako je moguće da to ostane do ljeta. 

Ugledni njemački list “Bild” je objavio da su to pitanje postavili klupskom glasnogovorniku, a on im je samo poručio kako u ovom trenutku to ne može komentirati.


Novinar Manuel Bonke otkrio je da Bajern od novog trenera očekuje da njeguje igru s visokim posjedom lopte i izgradi funkcionalnu ekipu. On tvrdi da su glavni kandidati Ten Hag i Tomas Tuhel (Thomas Tuchel), dok Arsen Venger (Arsene Wenger) nije u igri, prenosi Net.hr. Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba