Još kada je imao samo četiri godine, na teniskim terenima na Kopaoniku, Novak Đoković je imao dva sna.

Da osvoji Vimbldon i da bude prvi na svetu. O tome je pričao redovno sa svojim prvim trenerom, legendarnom Jelenom Genčić, koja je i otkrila njegov talenat, ali i talente Gorana Ivaniševića, Monike Seleš.

Poslije osvojenog petog Vimbldona, gdje je u finalu srušio Federera, Novak je pehar ponovo podigao u vis i pogledao ka nebu. Posvetio je i ovaj trofej Jeleni Genčić, ženi koja mu je bila prvi trener, pedagog, drugi roditelj…kada je počeo da trenira. Tu praksu počeo je 2014. godine.

A sve je krenulo prije osam godina. Novak je imao sreće da se sve poklopi i da svoja dva sna ostvari u istom danu. U julu 2011. osvojio je svoj prvi Vimbldon i postao svjetski broj 1. A, onda je nekoliko mjeseci kasnije posetio Jelenu Genčić u njenoj kući na Dedinju i donio joj pehar sa Vimldona, o čemu su mnogo godina ranije zajedno sanjali.

(foto: Printscreen)

Đoković je svoj drugi Vimbldon osvojio 2014. ali tada Jelena više nije bila živa, jer je napustila ovaj svijet godinu dana ranije u 76. godini. Zato je Nole trofej podigao visoko ka nebu i posvetio ga svom prvom treneru.

– Ovaj trofej bih posvetio svom nerođenom djetetu i Jeleni Genčić koja je premi,nula prošle godine – rekao je tada Novak.

Od tada je to tradicija, pa je 2015. 2018. 2019. podizao trofej na isti način i posvećivao ga ženi sa kojom je kovao snove o osvajnju tog trofeja kada je imao samo četiri godine.

Evo kako je izgledao njihov susret: 

 

 

Izvor: Novi.ba / novi.ba