Najnovija objava na Nikeovom službenom Instagram profilu privukla je nevjerovatnu pažnju među korisnicima zbog jednog detalja na fotografiji.

Na fotki nigerijsko-američka pjevačica Annahstasia pozira u sportskom grudnjaku s podignutom rukom, a ispod pazuha vide joj se dlačice, što je odmah zapelo za oko pratiteljima spomenutog brenda.

U kratkom vremenu objavu je komentiralo čak pet hiljada ljudi, među kojima je bilo onih koji su muzičarku nazvali odvratnom zbog potpuno prirodne pojave. Istaknuli su da ih fotografija vraća “u doba pećinskih ljudi” te da je to vrlo nehigijenski i “pogrešno”, prenosi Index.hr.

Ono što je mnoge iznenadilo je činjenica da je većinom ženski dio publike pisao negativne komentare na račun mlade muzičarke i Nikeove kampanje.

– Užasno. Nije slatko. Pogrešno je. Postoje neke stvari koje bi žene mogle činiti, ali ovo stvarno nije jedna od njih jer izgleda grozno i poput truleža. Shvaćam da je prirodno, ali nije cool. Kladim se da se svi koji govore: ‘Oh, to je prirodno, ovo je nevjerojatno, ja sam feministkinja…’, ne bi usudile napustiti kuću s dlačicom bilo gdje drugo osim na glavi, napisala je jedna od žena.

Ipak, većina ljudi složila se kako su dlakavi pazusi potpuno prirodna stvar i da u svemu ovome nema ništa loše. “Čemu toliko mržnje? Ova fotografija je lijepa na toliko različitih razina. Trebali biste poštovati samopouzdanje modela”, uzvratila je jedna od osoba kojima se svidio neobičan potez Nikea.

“To što je neko pustio dlake ne čini ga odvratnim ili manje ženom”, “Vidim da mnogi govore da bi se ovo trebalo prestati promovirati i od toga raditi važnu stvar, ali to nije bit svega. Poanta je u izboru i u tome da nema ništa loše u tome ako se odlučite ne brijati”, zaključila je jedna žena.