Nova sezona nije baš najbolje počela za Bayern i Niku Kovača. Bavarci su izgubili od Borussije Dortmund 2-0 u Superkupu i nanijeli ozbiljne brige hrvatskom treneru u vidu još jedne teške sezone, no to Niku previše ne brine. Nema drame, nema stresa, sezona još nije ni počela

– Naravno da smo tužni nakon ovog poraza. Mislim da smo odigrali pristojnu utakmicu, ne vrlo dobru, ali pristojnu. Bili smo dominantni, ali napravili smo dvije pogreške koje je Borussia kaznila. Nismo iskoristili naše prilike i zato smo izgubili – miran i staložen bio je Niko.

ŠEF BAYERNA PRIČAO S KOVAČEM

‘E, moj Niko’: Predsjednik ušao u teren i zatražio objašnjenje…

Na kraju utakmice na travnjak se spustio i predsjednik kluba Uli Hoeness koji, prema viđenome, nije baš bio zadovoljan predstavom Kovačevih igrača, a to se moglo vidjeti i na njegovom mrkom pogledu.

Foto: Marius Becker/DPA/PIXSELL

No Niko stavlja loptu na zemlju i smatra kako ima još vremena za napredak.

– Tek smo u četvrtom tjednu predsezone, bila je to prva utakmica u kojoj su mnogi igrači odigrali punih 90 minuta, nažalost, ne može se očekivati više u ovakvoj situaciji. Sljedeći puta moramo iskoristiti svoje šanse i manje gubiti loptu na sredini terena jer tako igra ide na ruku Borussiji.

BORUSSIA BILA JAČA

Šok za Kovača! Borussia je pomela Bayern za Superkup

Još jednom se vidjelo koliko Bayernu fali svježine, a naročito po krilnim pozicijama gdje su oslabljeni nakon odlazaka Robbena i Riberyja. Prije im je to bila najjača karta, no danas žurno traže pojačanja, a najbliži je Leroy Sane koji bi trebao doći za 200 milijuna eura…

Foto: Guido Kirchner/DPA/PIXSELL

I kapetan Manuel Neuer smatra da je pripremno razdoblje razlog ovog poraza, no smatra kako nema brige za Bavarce i da će se brzo podignuti.

– Svidjelo mi se prvo poluvrijeme i tu smo trebali do pogotka. Tada smo nekim pogreškama pozvali Borussiju naprijed i tako smo primili dva gola. Da nismo tu griješili, imali bi jako veliku priliku za pobjedu. No sve u svemu još uvijek smo u pripremnom razdoblju.

Izvor: Zdravko Barišić / 24sata.hr