U intervjuu za Servus TV, hrvatski nogometni stručnjak, Niko Kovač prekinuo je svoju ‘silenzio stampu’ nakon otkaza u bavarskom gigantu Bayernu (nakon poraza od Eintrachta 5-1). Odmah su krenule spekulacije da će Kovač doći natrag u u Frankfurt, da će preuzeti Herthu pa čak i otići na Otok u Arsenal ili West Ham. A on se sve to vrijeme – odmarao. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Skija i gleda NFL

– Sada sam dva tjedna u komadu bio na skijanju, to nisam napravio 13 godina. Bio sam u Miamiju na Superbowlu jer sam veliki obožavatelj američkog nogometa. Uživam sam u vremenu – rekao je u intervjuu.

Bayernu, kaže, ništa ne zamjera. 

– Kada pogledam unatrag, na te tri i pol godine u Bundesligi, mogu reći da sam postao bolji trener. Vrijeme provedeno u Münchenu bilo je jako uspješno i puno sam naučio. Zahvalan sam što sam dobio tu priliku jer svi žele u Bayern, ali rijetki to uspiju. Naravno, intenzitet rada je visok, ali iskustvo koje nosim odande ću sigurno koristiti u budućnosti – izjavio je bivši ‘vatreni’.

Foto: Frank Hörmann/DPA/PIXSELL

Čuo se s Hansijem

Ta razdoblje u kojemu će koristiti naučeno u Bayernu na redu je već za koji mjesec.

– Opet u sebi osjećam onaj pozitivan naboj i mislim da bih od ljeta mogao opet postati trener nekog kluba. Teško je naći nešto veće od Bayerna, ali to mi nije bitno. Bitno mi je da se mogu identificirati s klubom. Puno je dobrih liga, od engleske, španjolske pa i Bundeslige koja je uvijek zanimljiva – bacio je ‘bubicu’ u uho hrvatski stručnjak.

Njegov nasljednik na klupi Bayerna, Hansi Flick, bio je njegov pomoćnik. Bavarci s njim izgledaju moćno, a Kovač je i na odlasku rekao da će on i njegov brat Robert zauvijek ostati navijači Bayerna pa toliko i ne čudi da između Nike i Hansija nema zle krvi. Bayern u Englesku na susret s Lampardovom momčadi putuje s puno optimizma da će nastaviti sa svojim uspjesima u ovosezonskoj Ligi prvaka.

Foto: REUTERS

– Čuo sam se s Hansijem u ponedjeljak. Čestitao sam mu rođendan i poželio sreću protiv Chelseaja – rekao je. 

Ne zamjera igračima

Komentari samih igrača o Niki Kovaču nisu bili najpozitivniji, a javnost su najviše potresli oni Thomasa Müllera i sličnih ikona münchenskog kluba.

– Nogomet sa sobom nosi puno emocija. Puno ljudi kaže puno stvari, ali to ne smijete uvijek ozbiljno shvatiti. Uvijek gledam naprijed, mislim da je tako bolje – zaključio je Niko.

Foto: Frank Hörmann/DPA/PIXSELL

 

 

Više saznajte na izvornom linku: Eva Grgić – Niko Kovač progovorio prvi put od otkaza u Bayernu: Na novi posao ću od ljeta / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.