Uprava „Elektroprivrede BiH“ na jučerašnjoj sjednici u Sarajevu nije razmatrala ostavku direktora Rudnika Zenica Nevzeta Vrškića, jer nije dobila prijedlog ko će ga zamijeniti.

To je jedan od razloga zašto se ova tačka nije našla ni na dnevnom redu sjednice Uprave. Vrškić i kompletna Uprava Rudnika Zenica ostavke su podnijeli zbog katastrofalnog stanja u poslovanju, prije svega u dvije jame: Stranjani i Stara jama, kojima sada prijeti zatvaranje. U ove dvije jame zaposleno je oko 700 rudara.

Iz izvora bliskih Upravi EPBiH saznajemo da za sada nije ni došao prijedlog za Vrškićevu zamjenu, koji mora dati izvršni direktor za proizvodnju. Naš sagovornik tvrdi da niko ne želi preuzeti ovu poziciju i da SDA, koja treba poslati kandidata, za sada ne zna ni ko će to biti.

– Neće niko da bude direktor Rudnika, zato nema ni prijedloga. Zbog ove teške situacije i mjera koje treba poduzeti, teško je naći osobu koja bi preuzela odgovornost. Pitanje je šta će se dalje dešavati, ali je evidentno da niko neće uzeti vruć krompir – kaže naš izvor iz EPBiH.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba