Velika nagrada Kine pod velikim je upitnikom zbog straha od širenja zaraze koronavirusa. Šef Red Bullovog tima, Christian Horner rekao je da vjeruje čelnicima Formule 1 u odluci treba li ili ne otkazati utrku koja je na rasporedu u Šangaju 19. travnja.

LAGAO JE

Zbog putnika prisilno sletjeli: ‘Rekao je da ima koronavirus’

Foto: James Moy/Press Association/PIXSELL

Horner je izjavio kako je siguran da će Formula 1 napraviti sve potrebno da bi se ova situacija završila na najbolji mogući način.

– Pomno ću pratiti sve vezano za ovu situaciju. Ukoliko ostane ovako kao sada, nećemo niti moći putovati tamo – prokomentirao je i savjete britanskih političara, ali i otkazivanje svih letova prema Kini British Airwaysa.

– Situacija ne izgleda dobro, ali ima još vremena. Nisam pretjerano zabrinut. Sve što nam preostaje je čekati odluku čelnika – rekao je vozač Red Bulla Max Verstappen.

MJERE OPREZA

Hrvatica u Kini: Temperaturu nam mjere i na ulazu u zgradu

Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Jedna utrka je već otkazana zbog straha od zaraze i to ona Formule E u južnoj Kini u Sanyji koja se trebala voziti 21. ožujka. Na 12 mjeseci je odgođen i termin dvoranskog atletskog prvenstva koje se trebalo održati u Nanjingu ove veljače. 

FIA je još prošloga tjedna potvrdila kako prati razvoj situacije te će procijeniti kalendar natjecanja i poduzeti sve mjere koje su potrebne kako bi zaštitili vozače, sport i svu javnost koja ih prati. 

TRAŽI SE ZAMJENA

Zbog koronavirusa Kina IHF-u otkazala kvalifikacije za OI…

Posljednja utrka koju su otkazali zbog izvanredne situacije bila je Velika nagrada Bahreina 2011. godine zbog Arapskog proljeća. 

Virus je u Kini uzeo velikog maha i do sada je prijavljeno više od 17.000 slučajeva zaraze, a više od 350 zaraženih je preminulo. Izvan Kine zabilježeno je 150 slučajeva zaraze i jedna preminula osoba (na Filipinima).

Više saznajte na izvornom linku: Eva Grgić – Ništa od Velike nagrade Kine? ‘Nećemo moći putovati tamo…’ / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.