Nakon što pandemija završi, sa svim njenim posljedicama koje će imati na ljudsko zdravlje i ekonomiju, malo-pomalo naviknućemo se na novo stanje, koje ćemo smatrati normalnim.

Naučnik Greg Brajden pretpostavlja da će naš život izgledati drukčije i zahtijevat će određene jasne promjene – u društvu, poslovanju (ekonomiji) i životnom stilu svakoga od nas.

Uostalom, način na koji je svijet dosad funkcionisao potpuno je neodrživ, naglašava Brajden.

Nakon korone živjećemo više lokalno. Sve ono što smo dosad nabavljati iz svijeta, nabavljat ćemo na nekom užem, lokalnom području, bilo da se radi o hrani, lijekovima ili izvorima energije.

foto: Profimedia

Ali zahvaljujući tome više ćemo cijeniti svoju zajednicu i običnog čovjeka.

Biće to izazov, ali svakako izazov za koji se isplati živjeti. U određenom smislu rodit će se neki novi čovjek.

Ostaje nam da vidimo kako će nas iskustvo koronavirusa promijeniti.

Svakako budite mirni i optimistični, ali ne zaboravite da se zaštititi i osnažite svoj imunitet.

Novi.ba/ Stil Kurir

Više saznajte na izvornom linku: – NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO: Evo kako ćemo živjeti poslije pandemije koronavirusa, STRUČNJAK SVE OBJASNIO! / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.