Paul Dolan, profesor bihevioralnih znanosti na London School of Economics, izjavio je kako muškarci imaju koristi od braka jer se ”smire”, dok isto ne vrijedi i za žene.

Muškarci bi se trebali oženiti kako bi poboljšali svoje blagostanje, ali žene se ne bi trebale zamarati s udajom, rekao je vodeći stručnjak za sreću, koji kaže da su neudane žene, bez djece, najsretnije osobe u društvu. Paul Dolan, profesor bihevioralnih znanosti na London School of Economics, izjavio je kako muškarci imaju koristi od braka jer se ”smire”, dok isto ne vrijedi i za žene, piše Daily mail. ”Muškarci imaju manje rizika, zarađuju više na poslu i žive malo duže, dok žene s druge strane, moraju sve to trpjeti i umiru prije neudanih žena. Dakle najzdravija i najsretnija podgrupa stanovništva su žene koje se nikada nisu udavale niti imale djecu.”, poručio je Dolan.

Dolanova najnovija knjiga, Happy Ever After, navodi dokaze iz američke ankete o korištenju vremena (ATUS), koja je uspoređivala razinu zadovoljstva i tuge kod neudatih, oženjenih, razvedenih i udovica. Dolan je kazao kako bi njegovo istraživanje moglo skinuti društvenu stigmu s neudatih žena. Unatoč blagodatima života bez djece, Dolan kaže kako se brak i djeca još uvijek smatraju znakovima uspjeha, što bi neke samohrane majke moglo dovesti do toga da se osjećaju nesretnima zbog načina na koji ih doživljavaju. No da skratimo priču citiramo prof. Dolana koji kaže: ”Ako si muškarac trebao bi se oženiti, no ako si žena, nemoj se mučiti.”

Izvor: buka

Izvor: admin / pozitivanstav.com

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.