Francuski mediji otkrili su detalje sukoba između Kyliana Mbappea i Neymara koji se međusobno sve manje podnose. 

Mbappe se prvo naljutio na Neymara usred jedne utakmice, jer mu on nije dodao loptu, a onda se sa Brazilcem posvađao oko izvođenja penala. 

Sve je više dokaza koji ukazuju na to da su Francuz i Brazilac narušili svoj međusobni odnos i da više nisu onakvi drugovi kakvi su bili prije nekoliko godina. 

Sporni ugovor koji je ljetos potpisao Mbappe poslije velike drame, kada je u posljednji čas odlučio da ostane u Parizu, prvi je razlog zbog kojeg se oni ne podnose.

Drugi razlog za netrpeljivost između ove dvojice igrača je otkrio poznati francuski novinar, Romain Molina, koji prati dešavanja u svlačionici PSG-a. 

On je tokom ljeta govorio da je Mbappe želio da Neymar napusti klub, što se na kraju nije desilo, kako bi među najvećiim imenima u timu ostali samo on i Lionel Messi. 

Treći razlog je Neymarova nedavna izjava, kada je Brazilac dao odgovor na pitanje koji detalj u karijeri mu je bio najupečatljiviji, a on je izabrao preokret Barcelone upravo protiv francuske ekipe.

Katalonski klub je prije nekoliko godina slavio 6:1 protiv PSG-a, kluba za koji Mbappe navija od malih nogu.  

Da li će ovaj sukob spriječiti PSG u borbi za osvajanje trofeja kako u Francuskoj, tako i u Evropi, misleći na Ligu prvaka, ostaje nam da vidimo u narednom periodu. 

(Izvor: Oslobodjenje.ba)