Njemačka bez prava na kiks protiv Švedske, Belgija u okršaju protiv Tunisa

klix.ba

Prvi meč na današnjem rasporedu igraju Belgija i Tunis u 2. kolu grupe G od 14:00 sati. Belgijanci su u 1. kolu sasvim očekivano rezultatom 3:0 pobijedili Panamu, dok je Tunis u završnici meča poražen od Engleske (2:1).

Belgija spada među ekipe koje mogu osvojiti medalju, a protiv Paname su pokazali svježinu i odlučnost. Ipak, Panama koja debituje na svjetskim prvenstvima nije pravi ispit, baš kao što to možda neće biti ni Tunis. No, Belgijanci moraju biti oprezni pošto je Tunis protiv Engleske pokazao da može biti itekako čvrst te da nije lagan zalogaj.

Od 17:00 sati u 2. kolu grupe F danas igraju Južna Koreja i Meksiko. Južna Koreja je u 1. kolu poražena od Švedske (1:0) i njene šanse za plasmanom u osminu finala veoma su male, dok je Meksiko napravio senzaciju i srušio veliku Njemačku (1:0).

Na osnovu prikazanog iz 1. kola Meksiko je favorit u ovom meču. Njegova predstava protiv Njemačke oduševila je nogometnu javnost i Južna Koreja može biti u velikim problemima ako Meksikanci ponovo budu na visini zadatka.

Njemačka i Švedska svoj okršaj počinju u 20:00 sati u 2. kolu grupe F. Kao aktuelni prvaci svijeta i jedni od glavnih favorita Mundijala Nijemci moraju pokazati da je poraz od Meksika bio samo loš dan. Elf protiv Švedske nema pravo na kiks tako da bi sve osim pobjede stvorilo veliki znak pitanja kada je riječ o plasmanu u osminu finala.

Šveđani su samim plasmanom na Mundijal pokazali da su sposobni napraviti velike stvari, sjetite se da su u baražu izbacili Italiju. Oni s mnogo manje pritiska ulaze u današnji meč i tu leži njihova prednost.

Grupa F

2. kolo: Južna Koreja – Meksiko (17:00 sati, Rostov Arena, Rostov na Donu)
2. kolo: Njemačka – Švedska (20:00 sati, Olimpijski stadion, Soči)

Grupa G

2. kolo: Belgija – Tunis (14:00 sati, Otkritije Arena, Moskva)0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...