Njemački tužilac naredio: Provjerite šta su ubrizgali Šabanu! Izašao je svjestan iz auta, ljekari su mu dali nešto za uspavljivanje i više se nije probudio!

Kurir
Tragična pogibija Šabana Šaulića velika je misterija za njemačko tužilaštvo, koje je donijelo naredbu da se detaljno istraži kako je nastupila smrt folk legende, saznaje Kurir. Prema zakonima te države, ova nezgoda tretira se kao visok pravni slučaj i, kao takvom, potrebno je posvetiti posebnu pažnju svakom detalju. Ono što je tužiocu nejasno jeste razlog zbog kojeg je kralj narodne muzike izgubio život, uzimajući u obzir da on nije imao vidljive povrede na tijelu.

Tragična pogibija Šabana Šaulića velika je misterija za njemačko tužilaštvo, koje je donijelo naredbu da se detaljno istraži kako je nastupila smrt folk legende, saznaje Kurir.

Prema zakonima te države, ova nezgoda tretira se kao visok pravni slučaj i, kao takvom, potrebno je posvetiti posebnu pažnju svakom detalju.

Ono što je tužiocu nejasno jeste razlog zbog kojeg je kralj narodne muzike izgubio život, uzimajući u obzir da on nije imao vidljive povrede na tijelu.

Prema prvobitnom stručnom mišljenju ljekara specijalista koji su bili na prijemu kada je Šaulić dovezen u bolnicu u Bilefeldu, pjevač je preminuo od posljedica pucanja srčane aorte.

– Tužilac je ovo mišljenje uvažio, ali mi nisu jasne neke stvari, pa je naložio da se obavezno uradi obdukcija kako bi sa sigurnošću mogli da utvrde zašto je nastupila smrt. Pominje se da je Šaban neposredno nakon dolaska ekipe hitne pomoći dobio injekciju za smirenje, kao i da je to moglo da izazove smrtnu reakciju, odnosno pucanje aorte.

To, naravno, niko ne može da potvrdi, niti se to komentariše. Da ne bi bilo nedoumica i nejasnoća, tužilac je donio naredbu da se uradi obdukcija pomoću koje bi se utvrdilo šta je to ubrizgano Šabanu, kao i da li je to uticalo na smrtni ishod – kaže naš dobro obaviješteni izvor.

O ovom važnom detalju govorio je i Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije, koji je zbog svoje funkcije upućen u slučaj pogibije Šabana Šaulića. On je u emisiji kod Milomira Marića na TV Hepi rekao da mu nije jasno zašto se čeka četvrtak da bi obdukcija bila urađena.

– Šaban je iz kola izašao bez povreda, na nogama, ali je u toj situaciji bio toliko loše da su morali da naprave neku intervenciju. Bio je loše, ali svjestan. Kada je došao u bolnicu, otvorili su ga i shvatili da je došlo do komplikacija usljed pucanja srčane aorte i nije došlo do operacije.

Uradili su mu reanimaciju, ali mu nije bilo spasa. Tužilac želi da se do kraja utvrdi šta se desilo da ne bi bilo različitih priča. On je, navodno, dobio neka sredstva za smirenje ili uspavljivanje, to bi se još moglo istražiti, ali zašto čekati četvrtak? Ovdje je riječ o smrti dvojice ljudi. Tu nije bilo svjedoka, vozač, Šaban i njegov kum bili su jedini tu i odvedeni su u tri različite bolnice. Zašto tijelo tek može da se vidi u četvrtak? Tijelo je pod nadležnošću tužioca. Ja sam pitao Vučića i on je dao odobrenje da avion Vlade Srbije preveze tijelo poslije svih peripetija do Beograda – rekao je Dačić u “Ćirilici”.

.

Š0KANTN0 0TKRIĆE: Šaban preminuo zbog njemačkih ljekara ? Nove informacije stigle iz Njemačke!

Njemačko tužilaštvo naložilo je obdukciju preminulog pjevača Šabana Šaulića kako bi do kraja bile rasvijetljene sve okolnosti njegove situacije.

Obdukciju će obaviti tim vrhunskih stručnjaka iz Minstera, najboljih u Njemačkoj, i ona je zakazana za sutra.

Prema informacijama iz Njemačke do kojih je Srpski telegraf juče došao, iako se radilo o saobraćajnoj nesreći, u istragu je uključena i kriminalistička policija.

– Njemačkim policajcima, a i tužilaštvu, nije do kraja jasno kako je došlo do fatalnog ishoda, odnosno Šaulićeve smrti, s obzirom na to da je on nakon udesa bio svjestan i sam je otišao do kola hitne pomoći. Pjevač je i razgovarao sa medicinskom ekipom i u prvi mah je djelovalo da nije životno ugrožen.

Zbog toga će biti urađene i toksikološke analize jer su ljekari na licu mesta dali Šabanu da nešto popije, pretpostavlja se neko sredstvo za smirenje, i on je poslije toga izgubio svijest i više se nije probudio – objašnjava sagovornik našeg lista iz Njemačke.

Ovu verziju potvrđuje i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji je bio veliki Šaulićev prijatelj. Srpski šef diplomatije i sam kaže da je u ovom trenutku najvažnije ispitati sve detalje pjevačeve smrti.

– Poslije nesreće je bio loše, ali svjestan, bez tragova povreda. Pošto se žalio da ga nešto guši, ljekari su mu dali neka sredstva za uspavljivanje. Kada su ga helikopterom prevezli u bolnicu, otvorili su ga i shvatili da je došlo do komplikacija usljed pucanja srčane aorte. Uradili su mu reanimaciju, međutim, nije bilo spasa. Tužilac želi da se do kraja utvrdi šta se desilo da ne bi bilo različitih priča – pojasnio je Dačić.

Šef diplomatije rekao je i da se još ne zna kada će Šaulićevo telo biti dopremljeno u Beograd.

– Pitanje je kada će tijelo stići u Beograd. Ponudili smo i avion Vlade Srbije za transport, međutim, to je tehnički neizvodljivo. Ukoliko obdukcija bude urađena u četvrtak, najvjerovatnije će tijelo do Beograda biti prevezeno pogrebnim kolima – istakao je Dačić i dodao:

– Sada je glavni cilj da se tijelo što prije dopremi u Srbiju, ali i da se utvrde detalji da li su ljekari nešto pogriješili. Ovde je riječ o smrti dvojice ljudi. Tu nije bilo svjedoka. Vozač, Šaban i njegov kum su bili jedini tu i odvedeni su u tri različite bolnice.

.

.

Zaledit ćete se od Š0KA kada budete vidjeli kojom brzinom se pijani Nijemac zakucao u auto Šabana Šaulića

Mediji u čitavom regionu i dalje pišu o Šabanu, kralju narodne muzike koji je izgubio život u saobraćajki u Njemačkoj.

Do nesreće je došlo tako što je pijani vozač udario u zadnji dio automobila u kojem je bio Šaulić.

Nakon završenog nastupa u Bilefeldu, Šaban je sa muzičarima otišao u hotel kako bi pokupio stvari, a nakon toga se zaputio u aerodrom u Dizelodorf gdje je imao rani jutarnji let za Beograd.

Nedaleko od grada gdje je nastupao ispred njih se dogodio saobraćajni udes te je ta dionica puta bila zatvorena, a oni su bili prisiljeni da se zaustave ispred samog mjesta nezgode.

U tom trenutku vozač koji je bio u alkoholiziranom stanju i bez vozačke dozvole, udario je u vozilo u kojem se nalazio Šaban sa muzičarima Mirsadom Kerićem i Slobodanom Bobanom Stojadinovićem.

Od siline udarca, prema nezvaničnim informacijama, Šaban je doživio teške tjelesne povrede, dok je Mirsad, također, teško povrijeđen, a ljekari se i dalje bore za njegov život.

Boban Stojadinović, koji je sjedio na zadnjem sjedištu, tom prilikom je zadobio lakše tjelesne povrede.

Kako pišu tamošnji mediji, vozač koji je upravljao putničkim vozilom koji je udario u automobil u kojem se nalazio Šaban, upravljao je automobilom brzinom većom od 180 kilometara na čas.

On je rasplakao Šabana: Pjevač iz Bihaća se oprostio od legende dirljivom porukom

Mladi pjevač Elvin Čavkić iz Bihaća što je odličnom intepretacijom pjesme „Otac“ prije više od tri godine natjerao na suze Šabana Šaulića, koji je jučer preminuo nakon saobraćajne nesreće u Njemačkoj, oprostio se od legende narodne muzike dirljivom.

Ljubitelji Šabanovog lika i djela kažu kako je u svaki svoj stih unosio srce i dušu, a uz njega su plakali milioni fanova.

No, danas se prisjećamo epizode u kojoj se Šaban našao na drugoj strani, kad je njega neko rasplakao glasom. Desilo se to tokom takmičenja srbijanskog showa Zvezde Granda u oktobru 2015. godine.

„Uspomena za cijeli život! Beskrajno sam počašćen prije svega prilikom da stanem i zapjevam pred ovolikom ljudskom veličinom kao što je Šaban Šaulić. A na to sve beskrajno sam ponosan na sebe jer sam doslovno svakim svojim nastupom dobio glas podrške i divne komentare najboljeg pjevača narodne muzike ikada. Do kraja života ću pamtiti svaki komentar i svaki nastup pred kraljem narodne muzike! Hvala ti za sve“, napisao je Čavkić.

Snimka je dosad pogledana čak 6,5 miliona puta, a i ispod nje brojni Šaulićevi fanovi opraštaju se od njega.

Izvor: radiosarajevo.ba

 

 111

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...