Cijelo jedno naselje u njemačkom gradu Hajnsbergu postat će laboratorija kako bi stručnjaci proučavali širenje i ponašanje koronavirusa i kako se on može zaustaviti.

– Na osnovu tih rezultata, moći ćemo da damo smjernice političarima kako da upravljaju krizom. Možda ćemo doći do toga da su sadašnje mjere dobre i da ih treba nastaviti.

Međutim, ja to ne očekujem, već očekujem suprotno, da dođemo do niza savjeta kako karantin može biti redukovan – rekao je virolog Hendrik Štrejk (Streik), prenosi B92.

Hajnsberg, grad na granici Njemačke i Holandije, zovu i njemački Vuhan. U ovom je gradu procentualno najviše zaraženih u odnosu na broj stanovnika u toj zemlji.

U Hajnsbergu, koji ima 250.000 stanovnika, virusom je zaražena 1.281 osoba, a 34 su preminule tokom pandemije. Do sada je izliječeno 550 oboljelih.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Njemački Vuhan postat će laboratorij / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.