Slavna italijanska glumica Monica Bellucci, jedna od najjlepših glumica,a danas slavi 55.rođedan. Monica ima za sobom punih 40 godina uspješne karijere. S nepunih 16 godina zakoračila je u svijet manekenstva, a kasnije su uslijedile brojne ponude za filmove, pa i ozbiljne glumačke uloge.


Prvu ulogu dobila je u filmu “Dracula” 1992. godine, gdje je glumila jednu od tri Drakuline vampirske supruge. Osam godina kasnije, italijanski film “Malena” donio joj je svjetsku slavu i titulu najseksi žene svijeta. Monika je dva puta bila u braku. Prvi put r s modnim fotografom Claudiom Calrosom Bassom, sa kojim je bila u braku od 1990. do 1994. Drugi brak bio je više medijski propraćen, a bio je to brak sa glumcem Vincentom Casselom. Njih dvoje nedavno su se našli jedno pored drugog na Filmskom festivalu u Veneciji, pred projekciju filma “Otpozadi”, u kojem oboje imali glavne uloge.

Ova ljepotica nedavno je promijenila frizuru i svoj zaštitni znak – dugu smeđu kosu skratila je na paž. Zasjenila je sve na Nedelji mode u Parizu, a nema ko se ne slaže sa tim da je kod nje ljepota neprolazna. Monika iz četrnaest godina dugog braka sa Vensanom ima dvije kćerke, Devu i Leoni Kasel.

Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba