Naime, Lepa je karijeru započela na berbi grožđa u Aleksandrovcu kada joj je prišao kompozitor Petar Tanasijević i ponudio joj da snimi pjesmu „Od izvora dva putića“. Nakon toga preselila se u Beograd, bez novca ali sa velikom ambicijom da uspije.

– Nikada nisam bila svjesna da ću postati ovo što sam danas. Više puta je meni moja pokojna majka, kada smo sjedile same i pile kafu, govorila “Bože Lepa, da li si sanjala da ćeš ovo da postigneš?”, ja kažem: “Majko, nisam ni u snu”. Svi su mi branili, majka nije, ali ona je morala da sluša sina, jedinu mušku glavu u kući. On mi nije dao da pjevam. Mislio je da ću ja pjevati po nekim prčvarnicama, pijanci će da me drpaju, počeću da pijem – počela je Lepa svoju ispovijest i nastavila da se prisjeća kroz šta je sve prošla sa bratom.

Pjevačicu je brat osuđivao zbog izbora profesije, a takođe je nastrao fizički na nju.

– Brat je mislio da ću biti skitnica. Dobijala sam šamare od njega. Dobijem šamare, ali opet idem na audicije i bivam primljena – prisjetila se Lepa, koja je uspjela da snimi pjesmu “Od izvora dva putića” tek kada joj je brat otišao u vojsku.

U međuvremenu, njen brat je postao sretan jer mu je sestra postala zvijezda, a velika slava donijela je Lepi mnoštvo udvarača, koji su je željeli samo za sebe.

– Pa nudili su mi čak da mi prepišu i kuće i sve da mi daju, ali da ne pjevam više, da budem samo njihova. Ja to nikada nisam htjela da prihvatim, jer ja volim da je partner lijep, a da bude prije siromah, nego bogat. Ja volim samo obične ljude, nikada nisam bila u vezi sa budžovanom. Momke nisam upoznavala po kafićima, više na turnejama. Jednog sam upoznala čak u Australiji i bila sam sa njim pet godina- rekla je Lukićeva i dodala:

– Bila sam vjerna muškarcima, ne volim da varam, ali kad prevarim, idem dalje. Bio je jedan jako bogat u Minhenu, ali meni se nije sviđao. Ja sam probala, ali nije išlo sa moje strane. Htio je sve da mi da. Ma cijeli Minhen da mi je dao, ne bih ostala sa njim- rekla je Lepa kroz smijeh.

Takođe, pjevačica se prisjetila kako je potrošila prvu veću zaradu od nastupa, ali i kako je podigla pokojnom ocu spomenik, 30 godina nakon njegove smrti.

– Kada sam zaradila prve pare, ja sam obukla svoju majku, pa sam onda ocu, koji je poginuo kada sam ja imala dvije i po godine, podigla spomenik. Poslije 30 godina sam mu podigla vječnu kuću. Toliko sam plakala kada sam mu podizala spomenik – navela je ona.

Izvor vijesti: Ozren Tosic / azra.ba