NK Osijek danas slavi 73. rođendan. Slavonski prvoligaš osnovan je 27. veljače 1947. godine pod nazivom Proleter, dok je prvu utakmicu 16. ožujka iste godine odigrao protiv osječke Mladosti (5-0). U svojoj povijesti Osijek se može pohvaliti jednim Kupom Hrvatske (1999.), jednim finalom Kupa (2012.), ali i pet naslova u Drugoj jugoslavenskoj ligi (1953., 1970., 1973., 1977. i 1981.).

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Osječki klub danas kontinuirano raste, a ovo će ‘plavo-bijelima’ biti i posljednji rođendan na Gradskom vrtu. Klub će se do kraja tekuće godine preseliti na Pampas, tamo pronaći svoj novi dom. Nogometaši Ivice Kuleševića danas su četvrti na prvenstvenoj ljestvici, vode borbu za novi izlazak u Europu, ali će i ove sezone pokušati osvojiti hrvatski Kup. U polufinalnom dvoboju 18. ožujka očekuje ih ogled s Rijekom.

Foto: Dubravka Petrić/Pixsell

NK Osijek ponovno 27. veljače, kao i proteklih godina, na zanimljiv način obilježaav svoj rođendan. Riječ je o vrlo popularnoj akciji “Najljepši poklon gradu na Dravi je kada se rodi mali Bijelo-plavi”. Sve novorođene bebe koje toga dana dođu na svijet u rodilištu osječkog KBC-a, Osijek će darivati s 1947 kuna na štednoj knjižici. To je, naime, simboličan iznos u kontekstu godine osnutka kluba.

Ta je akcija pokrenuta 2018. godine kada su na taj dan rođeni Ana, Ivano, Dull, Lara i Maro, godinu dana kasnije pridružili su im se Leo, Dante, Leda i Noa. Sve su bebe naravno učlanjene u bijelo-plavi navijački klub, a prošle godine su Ana, Ivano, Dull, Lara i Maro u Gradskom vrtu proslavili i svoj prvi rođendan, za tu priliku NK Osijek ih ja darivao malim klupskim dresovima s brojem 1 na leđima. 

Foto: NK Osijek

Više saznajte na izvornom linku: Hrvoje Tironi – NK Osijek slavi 73. rođendan, klub bebama poklanja 1947 kn / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.