Profesor biologije sa Univerziteta Stanford i dobitnik Nobelove nagrade za hemiju dr Majkl Levit predviđa skori kraj pandemije korona virusa!

U članku Los Angeles Times se napominje da je ranije Levit tačno predvidio razvoj situacije oko korona virusa u Kini i najgoru krizu u istoriji zemlje.

Profesor je istakao da ne vjeruje u prognoze da će trenutna kriza trajati mjesecima ili čak godinama i da će dovesti do miliona smrti.

Početkom februara poslao je izvještaj u kome je rekao da je širenje bolesti u Kini dostiglo svoj vrhunac i da će stopa rasta umrlih usporiti još više u roku od nedjelju dana. Levit je predvideo da će ukupni broj potvrđenih slučajeva COVID-19 u Kini na kraju biti oko 80 hiljada ljudi, dok će oko 3.200 ljudi izgubiti život. Realni brojevi pokazali su se vrlo blizu prognozi: od 24. marta u Kini je registrovano 81.588 slučajeva sa 3.281 smrtnih slučajeva.

Sada doktor Levit predviđa sličan ishod i u Sjedinjenim Državama i u ostatku svijeta.

 “Sada je glavni problem kontrolisati paniku”, rekao je dr Levit, a prenosi Los Angeles Times.

Uprkos činjenici da mnogi epidemiolozi upozoravaju mjesecima, ako ne i godinama na društveni preokret i milione smrti, ovaj naučnik kaže da postojeći podaci ne ukazuju na tako drastičan i užasan scenario, posebno u oblastima u kojima se preduzimaju razumne mjere za sprečavanje epidemije i socijalna izolacija. Tvrdi da će se uz poštovanje ovih osnovnih mjera zaštite sve brzo završiti.

Profesor Levit svakodnevno analizira situaciju u 78 zemalja u kojima se dnevno registruje više od pedeset novih infekcija. U njima vidi “znakove usporavanja pandemije”. Međutim, odbio je da kaže precizan period kada očekuje definitivni kraj pandemije korona virusa.

  (Stil.kurir.rs)

Više saznajte na izvornom linku: – NOBELOVAC PREDVIDIO epidemiju u Kini, tačan broj zaraženih i mrtvih: Sada otkriva kada će se i KAKO KORONA ZAVRŠITI? / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.