NAPOKON je stigao kraj velike transfer-sage koja se u posljednjih nekoliko mjeseci izgradila oko Matthijsa de Ligta i njegova prelaska iz Ajaxa u Juventus koji bi sutra trebao postati služben.

Danas bi Nizozemac trebao stići u Torino, a sutra proći liječnički pregled i potpisati ugovor s talijanskim prvakom po kojem će zarađivati najmanje 7,5 milijuna eura godišnje.

Calciomercato donosi detalje priče koja je prethodila jednom od najvećih stoperskih transfera u povijesti nogometa. Naime, Juventus je prve korake prema dogovoru s Ajaxom napravio još prije godinu dana kada su Paratici i Nedved pozvali mladog stopera na sastanak nakon utakmice Italije i Nizozemske. 

Intenzivniji kontakti uspostavljeni su početkom lipnja, a sve do prije nekoliko tjedana Juventus je gledao kako propada njihov san da potpišu De Ligta. PSG je sve dogovorio s igračem, sve se odigralo u jednoj noći u kojoj je tadašnji sportski direktor PSG-a Antero Henrique s Raiolom postigao dogovor kojim bi u utrci za igrača preskočio Juve i Barcelonu.

Otkaz koji je sve promijenio

Kada je trebalo doći do potpisa ugovora, PSG je otpustio Henriquea i iz Milana doveo Leonarda kao njegovu zamjenu. Raiola je izgubio živce zbog te odluke, a Paratici je prepoznao priliku da se vrati u dogovor i na račun dobrih odnosa s De Ligtovim odvjetnikom ponovno uspostavi kontakt s Nizozemcem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do dogovora je došlo jer je Juventus ponudio više novca od Parižana, ali i zato što je Juve pristao da u De Ligtov ugovor uvrste otkupnu klauzulu od 150 milijuna eura. PSG to nije mogao učiniti jer su u Francuskoj takve klauzule zabranjene zakonom pa su u Juventusu odjednom dobili šansu kojoj se vjerojatno ni sami nisu nadali.

De Ligt je pod pritiskom Raiole morao donijeti odluku i u zbrci je izabrao Juventus jer mu je dojadilo oklijevanje PSG-a i nedostatak bilo kakvih obećanja iz Barcelone. Tako će De Ligt u Juventus otići za 75 milijuna eura uz bonuse, a ugovor će potpisati do 2024. godine. 

U tom periodu zarađivat će 7,5 milijuna eura godišnje uz bonuse, s kojima bi se ta cifra mogla popeti do 12 milijuna eura po sezoni, a to je svakako bio dovoljno jak argument da Nizozemca uvjeri u odlazak u Torino.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Izvor: / index.hr