FK Sarajevo će u meču 15. kola Premijer lige BiH koji igraju protiv GOŠK-a u znak odavanja počasti ubijenim sarajevskim policajcima Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću na rukavu nositi crne trake.

Ovu informacija potvrđena je na zvaničnoj Facebook stranici gdje, između ostalog, FK Sarajevo izražava najdublje saučešće porodicama nastradalih policajaca.

“Kolektiv FK Sarajevo izražava najdublje saučešće porodicama nastradalih policajaca, Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću. Na narednoj prvenstvenoj utakmici, koja je na rasporedu u nedjelju, fudbaleri će na rukavu nositi crne trake, te na taj način odati počast Adisu i Davoru”, saopćeno je na zvaničnoj Facebook stranici kluba.

Ekipa Željezničara će svoju utakmicu protiv Zvijezde 09 započeti minutom šutnje u čast ubijenih policajaca, dok je Olimpik saopćio da će na gostujućoj utakmici Prve lige Federacije BiH protiv TOŠK-a njegovi igrači također nositi crne trake

Podsjećamo, dvojica službenika Ministarstva unutrašnjih poslova ubijena su jutros prilikom vršenja redovnih policijskih aktivnosti. Na njih su pucali kradljivci automobila.

Šehović je preminuo na mjestu događaja, a drugi policajac je teško ranjen. Međutim, nakon višesatne borbe za život i Vujinović je podlegao teškim povredama glave na sarajevskoj klinici.