Nokia ima namjeru da se vrati na tržište mobilnih telefona od 2016. godine, kada joj to budu dozvolili sporazumi sklopljeni sa njenim partnerom Microsoftom, izjavio je izvršni direktor finske kompanije, Radžev Suri, njemačkom mjesečniku ”Menadžer magazin”.

“Tražićemo odgovarajuće partnere. Microsoft proizvodi mobilne telefone, mi ćemo ih samo dizajnirati i učiniti dostupnim korišćenje naše marke”, objasnio je Suri, a prenosi Rojters.

Nokia, nekadašnji najveći svjetski proizvođač mobilnih telefona, ustupio je te poslove Microsoftu 2014. godine, ne uspijevajući da slijedi ritam koji su namijetnuli njegovi konkurenti Apple i Samsung, prenosi Telegraf.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.