Hrvatski nogometni klub Orijent drugoligaški je hit. Nakon 14 godina glasoviti se klub s Krimeje vratio u Drugu HNL, deklarirane su ambicije bile ostanak u ligi, ali… Nakon 13 kola Sušačani su uvjerljivo drugi, a u godini svog 100. rođendana dobre se vijesti samo nižu jedna za drugom.

Uoči povratka u Drugu ligu ušminkan je i uređen stadion Krimeja, sa Gradom se intenzivno radi na tome da u obližnjem Kampusu nikne i toliko potreban teren na kojem bi i trenirali Crveni i koristili ga brojni studenti koji u Rijeku dolaze iz cijelog svijeta.

Krajem ovog mjeseca u Hrvatskome kulturnom domu na Sušaku održat će se Svečana akademija povodom velike i ponosne, 100. obljetnice Orijenta na kojoj će biti i predstavljena klupska monografija ‘Neka bude Orijent’ koju je složio Marinko Lazzarich.

Momčad pod vodstvom trenera Fausta Budicina igra odlično, a klub koji vode predsjednik Saša Matijaš, dopredsjednik Marinko Koljanin i direktor Damir Kraljić raste na svim razinama. Sve u skromnim i realnim financijskim okvirima no… Krimejska priča postaje zanimljiva i stranim investitorima.

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Predsjednik Matijaš je, u razgovoru za Novi list, najavio i senzacionalnu mogućnost izgradnje novog stadiona, nove Krimeje!

– Razgovarali smo s tri različita investitora, dva dolaze s različitih kontinenata. Puno toga se treba poklopiti da se sklopi posao. Međutim, kada netko sjedne u zrakoplov i dođe s drugoga kontinenta onda je jasno da nije došao samo popiti kavu, već ima ozbiljne namjere – rekao je Matijaš ne otkrivajući iz kojih su zemalja ti potencijalni investitori.

Na nedavno održanoj klupskoj Skupštini Matijaš je podvukao:

– Prvih sto let Orijenta je iza nas, a drugi sto je tek pred nama i prirodno je: željeti više – nagoviještajući tako ambiciju da se, danas-sutra, Orijent vrati i u Prvu ligu.

Izvor: Danijel Vukušić / 24sata.hr

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.