Sinoć u 22h,  redovna autobuska linija Bihać-Sarajevo je krenula sa još oko dvadesetak migranata prema Krajini tačnije Bihaću, naravno da bih stvar bila još gora za cijelu Krajinu jeste to što će ti migranti opet boraviti u parkovima i u samom centru grada.

Do sada oko četiri hiljade migranata se nalaze na području Bihaća i svakim danom dolaze nove ture migranata. Krajina tačnije Bihać i Velika Kladuša ispaštaju i trpe najveće gubitke.

Da li se sprema velika katastropa za Bihać ostaje da se vidi?

 

Indijski ambasador za BiH obećao da će oni vratiti migrante iz te zemlje

Nerezidentni ambasador Indije za Bosnu i Hercegovinu Rahul Chhabra uvjeravao je predsjednika RS-a Milorada Dodika u odlučan stav svoje zemlje da će, ukoliko se na teritoriji BiH eventualno pojavi neko od migranata iz Indije, predstavnici te države lično ih vratiti nazad, saopćeno je iz kabineta entitetskog predsjednika.

Dodik je na sastanku u Bijeljini istakao da RS gaji prijateljske odnose sa Indijom i da želi da se ti odnosi unaprijede na ekonomskom, kulturnom i svakom drugom realnom planu.

Zahvalio je indijskom ambasadoru na sve većem angažmanu Indije u projekte u RS, stipendijama koje dodjeljuju studentima, na indijskom parku prijateljstva koji će graditi u Milićima, kao i bliskoj saradnji i projektima sa Banjom Lukom i još nekim gradova u tom bh. entitetu.

Dodik je rekao, kako se dodaje u saopćenju, da na predstojećim izborima očekuje veliku pobjedu SNSD-a i vladajuće kalicije u RS i njihovih kandidata.