Pita li se čitatelje 24sata, Goran Ivanišević najbolje je rješenje za novog izbornika hrvatske Davis Cup reprezentacije. I dok se Goran još nije oglasio na tu temu, ali i simultanu želju naših igrača, jest – Novak Đoković.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

– Prvo što čujem, iskreno – rekao je drugi tenisač svijeta nakon poraza Srbije od Rusije u četvrtfinalu Davis Cupa, a njegove riječi prenijele Sportske novosti.

ANKETA

Je li Goran rješenje? Dodig: Za izbornika nam treba pravi vođa

Nikolina Babić, predsjednica Hrvatskog teniskog saveza, najavila je da će razgovarati s Goranom, ali i s Ivanom Ljubičićem. On je zauzet s Rogerom Federerom, no Đoković nema ništa protiv da “posudi” svog trenera Hrvatskoj.

– Naravno, treba sve vidjeti, ali načelno nemam ništa protiv i sasvim je prirodno da Goran bude izbornik Hrvatske. Ukratko, ja ću ga podržati.

U nedjelju će Hrvatska saznati hoće li u ožujku sljedeće godine igrati kvalifikacije za završni turnir ili će tamo s pozivnicom, u igri su dvije. Bude li ova prva solucija, morat će se požuriti s izborom.

NOVAK O SURADNJI

Đoković: Goran je lud; i ja sam zaslužan za njegov Wimbledon

– Razgovarat ćemo sa svima za koje smatramo da bi mogli raditi taj posao, vrlo nam je bitno da u što kraćem roku pronađemo izbornika reprezentacije. Sigurno je da mislimo razgovarati s Goranom i Ivanom . Nama bi bilo izuzetno drago kad bi se jedan od njih prihvatio toga posla – rekla je Babić.

– Nakon nedjelje bit ćemo pametniji, podnijeli smo zahtjev za pozivnicom, kao osvajači od prošle godine imamo argumente da je dobijemo. Ako ne, domaćinstvo kvalifikacijskog dvoboja bi bila velika stvar.

Izvor: Davor Kovačević / 24sata.hr