Teniser Novak Đoković u nedavnom intervjuu koji je dao za strane medije je rekao da mu je zdravlje važnije od rezultata koje postiže na terenu, ali je i istakao da se trenutno nalazi u specifičnoj životnoj situaciji.

– Da li je tenis važniji od vremena koje provedem sa porodicom? Da li je bitniji od zdravlja ili nečeg sličnog? Ne, nije. Prolazim kroz proces i potpuno sam sto posto iskren i otvoren prema vama. O svemu sam razgovarao sa ženom, sa roditeljima i braćom, jer sam želio da čujem šta oni misle. Trenutno se, privatno i profesionalno, nalazim u specifičnoj situaciji – rekao je Novak.

Novak je rekao i kako su mu trenutno djeca najveći prioritet u životu, kao i da svaki slobodan trenutak koristi kako bi provodio sa svojim nasljednicima. Đoković govori i da je vrijeme koje provodi sa djecom za njega veoma posebno.

– Otac sam dva anđela i vrijeme koje provedem sa njima je posebno. Ne želim da ga protraćim i onda da se u nekom trenutku života osvrnem na prošlost, pa ustanovim da nisam bio tu tokom najvažnijih trenutaka njihovog odrastanja. To bi me puno pogodilo – priča Đoković.

Za kraj Đoković je otkrio i da li se plaši kraja karijere, ali je i otkrio kako mašta da ima svoju akademiju u okviru koje bi svoja iskustva prenosio novim generacijama.

– Mogu da zamislim zato što se ne bojim života bez tenisa. Sretnim me čini i mnogo drugih stvari, ali isto tako sam rekao i ne, zato što to i neće biti život bez tenisa. Zbog toga što i, kada ne budem igrao, biću i dalje aktivan u sportu. Želim da imam svoju akademiju, da prenesem sva svoja iskustva novim generacijama koje stasavaju u Srbiji – izjavio je Novak.Izvor vijesti: Ognjen Škundrić / azra.ba