Kada je u pitanju Novak Đoković uobičajenih priča skoro i da nema. 

Ipak, ono što se desilo prije prvog grend slem meča velikog šampiona mnogi su zaboravili.

Prošlo je 15 godina od trenutka kada je nastao video zapis koji se nalazi pred vama. Nole je debitovao u Melburnu (do danas je osvojio osam titula na ovom turniru) protiv Marata Safina (jednog od trojice tenisera koji su bili u top 10 koji imaju pozitivan skor protiv Srbina).

Sa samo 17 godina je pokazao da kvalitet, ali je taj dijamant bio daleko od izbrušenog. Uvod u meč je bio posebna priča, a sa ove distance djeluje da se Srbin tako nosio sa pritiskom velike pozornice.

– Mnogo stvari se prvi put dogodilo tada. Prvi put sam se kvalifikovao za Gren slem, prvi put sam i jedini put ofarbao kosu, moja mama je bila šokirana. To sam odlučio na taj dan, otišao sam da se šišam i frizer je rekao što ne bih izvukao neke nijanse žute. Rekoh što da ne, ali bio sam mlad i lud. Poslije sam bio kažnjen za to na terenu od Safina – prisetio se Novak.

Legendarni Rus je tada lako izašao na kraj sa Noletom. Bilo je 6:0, 6:2, 6:1, a na kraju je i osvojio Australijan open.

Teniski svet se podsetio ovog snimka i niko ne može da vjeruje koliko je već vremena prošlo.

(Blic.rs)
 

Više saznajte na izvornom linku: – NOVAK SE PRIJE MEČA OFARBAO, PUBLIKA SE SMIJALA SATIMA: Majka poludjela kad ga je vidjela, OVA KATASTROFA NA GLAVI SE NE PAMTI / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.