Novalić: Fokus djelovanja treba usmjeriti ka mladima

Fena

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, u nastupnu posjetu zamjenicu šefa Misije Sjedinjenih Američkih Država u BiH Ellen Germain.
Poželjevši joj dobrodošlicu u BiH i uspjeh na novoj dužnost, federalni premijer ju je informirao o do sada urađenim projektima u provođenju Reformske agende i zadacima koji predstoje do kraja mandata ove vlade.

– Mi smo započeli jedan veliki projekt ekonomskih reformi i dobar dio smo već proveli. Preostao je još jedan koji će, nadam se, biti realiziran dijelom na kraju mandata ove, ali i na početku mandata nove vlade. Uspjeli smo donijeti zakone kojim smo rasteretili privredu, što je značajno uticalo na rast ekonomskih parametara, što moramo nastaviti u periodu pred nama i on mora biti značajniji – kazao je Novalić.

Prema njegovim riječima, fokus djelovanja treba usmjeriti ka mladima, omogućiti im zapošljavanje i stabilan život i tako zaustavili njihov odlazak u inostranstvo. Naglasio je da treba raditi više i u borbi protiv korupcije.

– Dakle, na ta tri segmenta moramo usmjeriti sve naše snage, čime bi cjelokupno društvo još snažnije krenulo naprijed – rekao je Novalić.

Zamjenica šefa Misije SAD-a je izrazila zadovoljstvo novim angažmanom u Bosni i Hercegovini, istakavši da je područje Balkana izuzetno značajno za cijelu Evropu, a samim tim i za Sjedinjene Američke Države, te potcrtala da je BiH bila i bit će značajan segment evropske stabilnosti, u čemu će imati značajnu podršku SAD-a, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...