U videu kojeg je portalu Klix.ba poslao čitatelj iz Krajine prikazana je nova tučnjava i jurnjava migranata koji su svoje nesuglasice odlučili riješiti nasiljem na javnoj površini.

Kako je rečeno za Klix.ba, video je nastao nedaleko od migrantskog prihvatnog centra Miral u velikokladuškom naselju Polje. Tučnjava i jurnjava nekoliko desetaka migranata desila se oko 20 sati.

Prema nezvaničnim informacijama, policija nije intervenisala, a u vrijeme pisanja ovog članka nekolicina migranata je nakon tučnjave pobjegla u šumu.

Također, do incidenta je došlo i danas popodne ispred prihvatnog centra Miral kada je u tučnjavi učestvovao veći broj migranata. Nesuglasice su smirene uz reakciju policije, a sve je ponovo uhvaćeno kamerama mještana.

Čitatelji portala Klix.ba ranije su javili da je situacija upravo u mjestu Polje u Velikoj Kladuši zabrinjavajuća s obzirom na to da migranti iz Pakistana prave migrantima iz drugih zemalja.

Podsjećamo da se slični nemili događaji sve češće dešavaju u Krajini, a da lokalne vlasti nemaju pravi odgovor na ovu pojavu u kojoj zasad, samo na sreću, niko nije ozbiljnije povrijeđen.

U noći s utorka na srijedu u prihvatnom centru za migrante Miral vladao je opći haos kada se sukobilo više od 100 migranata, a incident se kasnije prelio i na ulice Velike Kladuše.

Tada, kao i danas, građani su bili zabrinuti zbog manjka broja policijskih službenika i ograničenja ovlaštenja. S pravom, oni se boje za svoju sigurnost i pozivaju vlast na djelovanje.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.