IVAN BEBEK u trećem pretkolu Lige prvaka sudio je prvu utakmicu nakon napada i premlaćivanja u Sinju prije deset dana. Uzvratni susret u Kijevu između domaćeg Dinama i Club Bruggea (3:3) hrvatski sudac obilježio je novom kartonijadom.

Bebek (42) je na uzbudljivom meču pokazao dva crvena i ukupno deset žutih kartona. Domaćinima je u 82. minuti zbog drugog žutog kartona isključio Burdu, a gostima dvije minute kasnije Taua. 

Ali ukrajinskoj i belgijskoj momčadi nije smetalo što ih je Bebek sveo na “desetke”. U zadnjih sedam minuta meča i sudačke nadoknade postigle su ukupno tri gola. Domaćini jedan, a gosti dva. Brugge je izborio prolazak u play-off jer je u prvom susretu pobijedio 1:0.

Bebek je tako u Europi nastavio voditi kontroverzne utakmice, pune kartona, a često i dvojbenih sudačkih odluka. Primjerice, na debiju u Ligi prvaka 2007. dosudio je po dva crvena kartona i penala na utakmici Lazija i Werdera. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije tri godine teško je oštetio Fenerbahče na uzvratu osmine finala Europa lige kod Brage. Gostima je pokazao čak tri crvena kartona i tako omogućio prolaz u četvrtfinale portugalskoj momčadi koja je pobijedila 4:1 i tako nadoknadila 0:1  iz Istanbula.

Ključan trenutak utakmice, zbog kojeg je na Bebeka nakon toga u Turskoj “bačena fetva”, dogodio se u 69. minuti kod rezultata 1:1. Bebek najprije nije svirao zaleđe igrača Brage, da bi u nastavku akcije dosudio penal nakon što je lopta pogodila Topala koji je držao ruke uz tijelo. Usput je dao žuti karton turskom igraču, a kako mu je to bio drugi žuti, pokazao mu je crveni. Do kraja utakmice Bebek je isključio Potuka i Volkana koji ga je pritom u bijesu i gurnuo.

Nakon utakmice bijesni Turci optuživali su Bebeka za namještaljku i tražili ispis njegovih telefonskih poziva. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Izvor: / index.hr