Novi detalji: Legendarni pjevač helikopterom prebačen u bolnicu, 2 sata su ga vraćali u život…

ekskluziva.ba

Pjevač Šaban Šaulić u nedjelju, 17. februara, preminuo je nakon saobraćajke Njemačkoj, a postoje nove informacije koje se tiču posljednjih trenutaka muzičke zvijezde.

“Helikopterom je dopremljen do bolnice. Porodica je pričala sa doktorkom koja ga je reanimirala, a imao je maksimalni tretman kada je medicinska pomoć u pitanju. To je jedna od najboljih bolnica u ovom dijelu Njemačke u koju je prebačen”, rekao je izvor, pa dodao:

“Ta srčana aorta je bila smrtonosna i reanimacija je trajala dva i po sata. Nažalost nije preživio.”

Kako saznajemo, Šaban Šaulić je poslije udesa na auto-putu kod Bilefelda sam izašao iz smrskanog automobila i ušao u sanitet. Međutim, prema nezvaničnim informacijama, moguće je da je od udarca Šabanu Šaulića pukla srčana aorta, te da je usljed komplikacija preminuo u bolnici.

Tužilaštvo u Njemačkoj naložilo je obdukciju tijela Šabana Šaulića u četvrtak, o čemu je obaviješteno naše Minstarstvo spoljnih poslova. Šaban Šaulić je juče ujutru poginuo u Njemačkoj, vraćajući se sa svog posljednjeg nastupa. Automobil u kom se vozio udario je drugi auto, kojim je upravljao njemački državljanin, koji je bio pod dejstvom alkohola. Šaban Šaulić biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, a tačan datum sahrane će biti naknadno objavljen.

Posljednji Šabanov snimak koji će vam pocijepati srce! Kralj je otpjevao: Ali, evo, sad se kunem bar još jednom dok ne umrem…

Društvene mreže su tokom jučerašnjeg dana “eksplodirale”. Najprije niko nije mogao da vjeruje da je Šaban stvarno poginuo, ali kada je ta vijest potvrđena, uslijedile su poruke od kojih se slamaju i najtvrđa srca.

Od Šabana su se opraštale kolege, ali veličina jedne legende ogleda se zapravo u tome koliko je “običnih ljudi” uputilo posljednju poruku “kralju narodne muzike”.

Baš jedna od takvih jeste i poruka koju je ostavila Jasmina Haliliović.

Ona je na Fejsbuku okačila snimak Šabana Šaulića koji u klubu u kojem je posljednji put nastupio pjeva pjesmu “Žal”.

Jasmina je i napisala rečenice koje će vas natjerati da zaplačete.

“Svijet je ostao bez kralja narodne muzike. Doživjela sam ga zadnji put. Nadam se da mu je dobro tamo gdje je sad..

Nikad neću zaboraviti koji osjećaj mi je dao tu noć, sa njegovim prelijepim pjesmama.

“Odlaziš, odlaziš, rušiš mi sve. U srcu mom je bolna praznina..”

Svi mi na nebu imamo nekoga za koga se molimo, nekoga za kim vječno plače naše srce i jeca duša. Nedostajanje bol i tuga ostaju zauvijek u nama kao i naša ljubav za njih, koja traje i nikada neće umrijeti. Ona živi u nama do zadnjeg otkucaja srca. Voljeni nikad ne umiru”.

Bila je njegova miljenica i sa njim je imala svoj prvi nastup: Trudna Prija raznježila sve! Dirljivim riječima se oprostila od Šabana!

Jedna od mnogobrojnih javnih ličnosti koje su se danas oglasile nakon vijesti o “odlasku kralja” narodne muzike Šabana Šaulića jeste i mlada folk pjevačica Aleksandra Prijović.

Ona je, kao što je poznato, bila Šaulićeva miljenica – često su zajedno pjevali, a Aleksandra je svoj prvi nastup, još kao mala djevojčica, imala na Šabanovom koncertu.

Od njega se večeras zauvijek oprostila potresnim riječima na Instagramu:

– Dragi moj Šabane, za mene ste oduvijek bili najveći i najbolji, i to ste znali. Moj uzor, čovjek sa velikim srcem i nevjerovatnom emocijom. Imala sam tu sreću da živim u vrijeme Šabana Šaulića, da vas upoznam, da pričam sa vama, da pjevamo zajedno, da svoj prvi nastup kao mala djevojčica imam upravo sa vama.

Danas ste otišli na neko drugo mjesto, ali ćete zauvijek ostati u mom srcu i nikada vas neću zaboraviti! Hvala na svakoj lijepoj riječi, svakom savjetu, svakom osmijehu, svakoj pjesmi i uspomeni. Vječna vam slava! – napisala je Aleksandra uz Šabanovu fotografiju na Instagramu.

Da ih je volio i kao djecu, ali i gledao kako odrastaju i postaju ljudi, svjedoči i Šabanova čestitka Aleksandri i Filipu na dan njihovog vjenčanja, 21. juna 2018. godine, kada im je javno putem svog Instagrama sam kralj narodne muzike poželio neizmjerljivu sreću u zajedničkom životu.

“Znam ih oboje otkad su bili mali… A danas oni svoju veliku ljubav krunišu brakom! Aleksandra i Filipe, zelim da vas samo sreća prati na zajedničkom putu, da se uvijek volite kao danas i da vam svaki novi dan donese novu radost.

Srećno vjenčanje, draga djeco!”, napisao je Šaban tada na svom profilu na društvenoj mreži.98

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...