NOVI DETALJI NAPADA U IMPORTANNEU Cura je krvava istrčala iz WC-a i vrištala: “Silovao me!”

Index.hr
U WC-u pothodnika Importanne centra u petak navečer je strani državljanin pokušao silovati djevojku, kojeg je policija privela zahvaljujući zaštitaru koji je ulovio napadača.

Zaštitar Sokol Marića Zoran Lozančić u pothodniku radi već 19 godina, a za Index je ispričao detalje večeri u kojoj se napad dogodio.

“Prilikom obilaska pothodnika oko 23 sata je izletio jedan azilant iz WC-a, a za njim je istrčala djevojka krvavih usana vrišteći ‘Silovao me, ulovite ga!’. Imala je ugriz ispod vrata i tekla joj je krv s usnica. Ja sam je pitao tko te silovao i ona je pokazala prstom na njega.

Krenuo sam za njim, no bio je brži i ušao je u bus za Dugave zajedno s još dvojicom stranaca. Autobus je već krenuo pa ga nisam uspio odmah uloviti i tad sam nazvao policiju koja je došla za 5 do 10 minuta i krenula ga tražiti”, ispričao je Zoran Lozančić u razgovoru za Index.

Napadač se vratio na mjesto napada

No, već nakon pola sata, ponovno je primijetio trojicu istih stranaca. Opet su se vratili u pothodnik. Odlučio ih je kaže pratiti i vidio kako je taj napadač krenuo prema WC-u. Potom ga je odlučio zaskočiti.

“Krenuli su opet do WC-a, valjda je ovaj ponovno mislio napasti neku curu. Tad sam se zaletio prema njima i zadržao tog jednog koji je bio u potkošulji. Primio sam ga za ruku i zadržao te zvao policiju i rekao im da imam osumnjičenog i oni su ubrzo došli”, rekao nam je Lozančić.

Pitali smo ga je li se opirao i kako su reagirala ostala dvojica, no kaže kako su ga se uplašili.

“Ja sam velik, bavim se borilačkim sportom, napadaču nije mu bilo ugodno, rekao mi je da žuri, no nisam ga pustio. Na njemačkom sam mu objasnio da mora čekati policiju i razumio je. A druga dvojica su stajala do njega sa strane, njima je valjda to bilo zanimljivo. Nisu ništa pokušavali.

Kasnije kad je došla policija, cura koja je tamo dalje bila u Hitnoj je došla prepoznati napadača i pokazala policiji na ovog kojeg sam priveo. Cura je bila u šoku, poslije joj je brat došao. Rekla mi je da je s njom bila i kolegica koja se uplašila i pobjegla. A ispričala mi je kako je ovaj stranac uletio za njom u WC ugrizao je za vrat i usnu koju je raskrvario”, ispričao nam je Lozančić.

“Ne možemo sve azilante u isti koš, nisu svi loši”

Kaže kako je tih napada bilo još. Čuo je da su na kolodvoru stranci silovali neku djevojku prije par mjeseci.

“No nisu svi azilanti loši. Okupljaju se tu u pothodniku i neki su stvarno jako kulturni i dobri, ne možemo strpati sve u isti koš. Treba biti korektan, ima i kulturnih, a i divljaka, baš kao i naših dečki. Bude i naših domaćih klošara, oni naprave materijalnu štetu polupaju WC-e u pothodniku, no u zadnje vrijeme tih pet, šest azilanata radi najviše problema”, rekao nam je zaštitar.

Pitali smo ga što bi trebalo napraviti da pothodnik postane sigurniji pa je rekao da bi tu 24 sata dnevno trebala dežurati policija, ili barem kaže navečer, budući da, navodi, kroz pothodnik dnevno prođe i do 200.000 ljudi.

Drugi problem je kaže, što u pothodniku ne rade kamere koje su od Grada već umjesto toga policija može vidjeti snimke od privatnog kioska i casina.

Kaže kako se na tim snimkama i vidi napadač.

Čistačica WC-a u kojem je djevojka napadnuta : Ovdje se događaju grozne stvari

Razgovarali smo i s čistačicom WC-a u kojoj je djevojka napadnuta. Ona radi do 22 sata, a iza toga nema čistača u WC-u pa tako nikog nije bilo u 23 sata kad je djevojka napadnuta.

Radim tu već pet, šest godina i kad sam druga smjena navečer me strah iznijeti smeće do Mc Donaldsa. Ti azilanti sjede tu na kupama gdje se inače prodaje voće pa gledaju te mlade curice, dobacuju im, šlataju ih. I ja sam bila izbjeglica u ratu pa se ponašaš u skladu s kulturom zemlje u koju si doselio. Ovdje se u WC-u grozne stvari događaju, no nisu to samo stranci, već i domaći. Tu se okupljaju i homoseksualci, ali ne radi nužde pa bude tih klošara koji rade nered. Dođu zaštitari pa ih otjeraju, ali se ovi opet vrate”, ispričala nam je čistačica.

Potom smo popričali s prodavačem koji drži svoj štand s voćem na ulasku u pothodnik. Rekao nam je da mu se kćer, koja je u subotu navečer radila na štandu, žalila da se jedan stranac, za kojeg tvrdi da je azilant, nije htio maknuti sa štanda i bio je kaže, jako neugodan. Potom ga je zaštitar otjerao.

“Treba nam policija, a WC bi po noći trebali zaključati”

“Ti azilanti se tu okupljaju navečer u grupama, a kad vide samu žensku osobu onda su jako neugodni. Ne znaju ništa govoriti nego te gledaju. A tu u WC-u ima dosta neugodnosti. Kad čistači napuste u 22 sata WC tada se svakakvi ovdje okupljaju. Ja sam muško pa mi nije svejedno ući. Ne znam zašto ne zaključavaju WC iza 22 sata”, rekao nam je prodavač.

A nakon završetka pothodnika, u samom Importanne centru radi zaštitarska služba od samog centra. Njihov zaštitar nam je rekao kako oni nemaju problema kao ovi u pothodniku.

“Tu se od nas plaća WC i tu se ne okupljaju klošari. Ovdje nikad nije bilo napada, znam da se tamo u pothodniku svašta događa”, rekao nam je zaštitar iz Importannea.

Porazgovarali smo s još nekoliko zaposlenika koji rade u pothodniku i rekli su nam da je sramotno to da kad se nešto dogodi policiju treba čekati od 10 do 15 minuta, umjesto da kažu nam, stalno ondje patroliraju, pogotovo navečer, ističući kako bi se tako povećala sigurnost u pothodniku.

Novi napad dolazi svega tjedan dana nakon što je tražitelj azila iz Afganistana pokušao silovati ženu u Dugavama.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...