Viša asistentica na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću mr. Dijana Sulejmanović odbranila je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu doktorsku disertaciju na temu „Ličnosne i stavovske determinante mijenjanja etničkih stereotipija u situaciji informacijskog socijalnog uticaja“.

Dijana Sulejmanović je rođena 1987. godine u Banjoj Luci. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Sanskom Mostu, a osnovne i magistarske studije iz psihologije na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Angažovana je kao viši asistent za predmete iz oblasti psihologije na Univerzitetu u Bihaću od akademske 2014/15. godine. Od 2018. stalno je zaposlena na Islamskom pedagoškom fakultetu, gdje je imenovana je za koordinatoricu Tima za međunarodnu saradnju i projekte IPF-a.

Pored formalnog obrazovanja, u cilju unapređenja znanja iz oblasti psihoterapije, završila je napredni nivo edukacije iz kognitivno-bihevioralne terapije. Prevela je knjigu Martine F. Delfos “A Strange World” o poremećajima iz autističnog spektra s engleskog na bosanski jezik.

Mr. Sulejmanović aktivno se bavi naučno-istraživačkim radom te su dosad njeni radovi objavljivani u časopisima i na konferencijama u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj, Mađarskoj, Francuskoj i Finskoj.

Odbranom doktorske disertacije mr. Dijane Sulejmanović, Islamski pedagoški fakultet u Bihaću, ali i Univerzitet u Bihaću, su postali bogatiji za još jednog doktora nauka i kvalitetnog istraživača.

Izvor: CAZIN.NET

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.