Nadležni tek vagaju od kada će zabraniti uvoz polovnih automobila, i za koja vozila će to važiti, ali je i onima koji uđu u Srbiju prije rampe – neizvjesna sudbina.

Vlasnike četvorotočkaša s dužim “stažem”, koji su nedavno uvezeni, ili će tek biti, pravi ispit čeka 2021. godine.

Od 5. jula te godine tehnički pregled neće moći da prođu vozila koja ne ispunjavaju propise kad je reč o emisiji izduvnih gasova. Za automobile uvezene posle 1. marta 2014. skale su daleko strože, pa je vjerovatno da ih mnogi “evro 3” motori neće ispunjavati.

A vlasnike bi popravke mogle da koštaju skoro kao i ljubimac.

Skale su propisane Pravilnikom o podjeli motornih i priključnih vozila i njihovoj tehničkoj ispravnosti. Posebni limiti važe za automobile uvezene do marta 2014, a druge za one koji su stigli kasnije. Majstori na tehničkim pregledima i sada kontrolišu emisiju izduvnih gasova i o tome obaveštavaju vlasnike. Ona, međutim, sada ne utiče na tehničku ispravnost. I sa gorim rezultatom mogu da se registruju.

Mi od 5. jula 2018. godine mjerimo emisiju gasova i obaveštavamo vlasnika automobila. I to zato da bi imali vremena do jula 2021. godine da se pripreme i preprave automobile – objašnjava vlasnik jednog servisa koji radi tehnički pregled. – Realno, auto sa “evro 3” motorom, koji je 2001. godište i mnogo je prešao, a kasnije je uvezen, teško će proći te uslove. Ne izbacuje ih džabe Evropa sa svojih puteva. Oni zaista zagađuju.

Teško je unapred procjenjivati i predviđati koliko bi vozača moglo da košta prilagođavanje automobila propisanim ekološkim uslovima.

Novi.ba/Regionalnevesti

Izvor: / novi.ba