Novi spot na internetu: Recite ne referendumu, RS niko ne negira i ne dira

Autorski spot Ejuba Kučuka iz marketinške agencija MITA i Murisa Beglerovića iz videoprodukcijske kuće “Gotiva” poziva građane RS-a da kažu ne predstojećem referendumu.

Referendum ili anketa, kako vlast u RS-u u posljednje vrijeme tvrdi, koji će biti održan u RS-u u nedjelju, podijelio je bh. javnost.

U novoobjavljenom spotu kojim se građani pozivaju da kažu ne referendumu navodi se da građani imaju priliku pokazati da su za život, da poštuju dobrog čovjeka i preziru lošeg.

“25. septembra trebaš reći ne, jer to nije referendum za Srpsku, nju niko ne dira, niko ne negira i niko ne napada. To je referendum za podjele i neizvjesnu budućnost. Vrijeme je da radimo za našu djecu umjesto da ih vodimo u rat. Vrijeme je za novu BiH. Reci ne referendumu”, kaže se u spotu.

RTRS je prije nekoliko dana objavio spot kojim poziva građane da izađu na referendum i zaokruže da su za 9. januar kao dan RS-a.

Dvominutni spot počinje naracijom Stefana o ocu kojeg nije upamtio jer je rođen u vrijeme kada se vodila bitka za život.

“Oca nisam zapamtio. Ali znam šta mi je ostavio. Ognjište. Krsnu slavu. I moju otadžbinu”, kaže Stefan.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.