Dodik je Girgina primio u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu, koji mu je tom prilikom predao akreditivno pismo, a predsjedavajući Predsjeništva je novom abasadoru poželio dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik primio je u srijedu akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Republike Turske u BiH Sadika Babura Girgina.

Dodik je Girgina primio u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu, koji mu je tom prilikom predao akreditivno pismo, a predsjedavajući Predsjeništva je novom abasadoru poželio dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu.

-Nadam se da ćemo imati dobru saradnju jer cijenimo doprinos vaše zemlje. Posebno želim da prenesete pozdrave vašem predsjedniku Erdoganu, velikom čovjeku, našem prijatelju. Veoma sam zadovoljan što sam imao priliku da se sretnem s njim, kazao mu je Dodik.

Sadik Babur Girgin je iskusni diplomata koji je radio i kao turski ambasador u Pakistanu, a na dužnost u Sarajevo dolazi sa funkcije direktora Ureda za Centralnu Evropu i Balkan pri Ministarstvu vanjskih poslova Turske.

Izvor: Oslobođenje


PROMO PLUS: Možda vas zanima i ovo: