NOVI VAL MIGRANATA U BIHAĆU: “U svoj grad nisam izašao cijelo ljeto jer se u njemu šetaju ilegalni stranci”

E. Hasanagić / biscani.net

Cijela Bosna i Hercegovina, svaka općina i grad su upoznati sa stanjem i migrantskom krizom u gradu Bihaću, međutim, rijetko se na to obraća pažnja. Također, ulijevaju se lažne nade putem medija za građane ovog grada da je broj migranata sve manji i da se problem ustvari vraća u normalu.

Međutim, ukoliko prošetate kroz bihaćki park, kroz šetališta i samu jezgru grada, možete se s pravom zapitati: “Ko u svoj toj priči laže? Naše oči; mi, sami sebe; ili političari koji tješe nas putem medija?!”

Svakog dana, iz Sarajeva autobusnim linijama i novootvorenom željeznicom, pristiže nova tura ilegalnih, gradskih šetača, koji se, između sebe, za malu sitnicu napadaju hladnim oružjem, ili, fizički nasrću jedni na druge.

Tako je na redakcijski mail portala biscani.net danas stigla fotografija nove “ture migranata” na bihaćkim ulicama, a poruka uz fotografiju je sljedeća: “Ovo prelazi sve mjere, kako su jučer došli iz Sarajeva (pun autobus naravno) kako dnevna linija tako i noćna. U svoj grad nisam izašao cijelo ljeto jer se u njemu šetaju ILEGALNI stranci o kojima niko ne zna ništa. Ali bez obzira oni dolaze i u naša naselja, pa još malo neću ni iz kuće moći izaći od ILEGALNIH stranaca koji svakodnevno okupiraju moj rošeni grad, a vlasti šute i sve posmatraju mirno… Pitam sve vlasti šta treba da se desi, a da oni konačno urade nešto konkretno i očiste grad od ovih ILEGALNIH stranaca???”

  • Uključite se i vi u raspravu na biscani.net forumu na temu “MIGRANTSKA KRIZA”. Ostavite svoje komentare i osvrte na ovu situaciju, pratite šta drugi imaju za reći. Za posjetu forum temi klikni OVDJE

 0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...