Klub koji je među prvima predstavljao našu zemlju na evropskoj sceni već godinama tavori u 1. ligi FBiH, no posljednjih dana u Bihaću pušu novi vjetrovi koji, čini se, nagovještavaju bolje dane.

Aktuelni predsjednik kluba Aldin Kulenović bi, naime, uskoro svoju ‘fotelju’ trebao ustupiti uglednom bihaćkom privredniku i direktoru kompanije Meggle Kemalu Hrnjiću, što je zapravo plod višednevnih pregovora koje je vodio bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić.

Hrnjić u Bihaću uživa veliku reputaciju i njegova ljubav prema Jedinstvu nikada nije bila upitna. Ranije je već imao priliku činiti Upravni odbor kluba, a prema još uvijek nezvaničnim informacijama, pregovori s Hrnjićem su u poodmakloj fazi i uskoro se očekuje da zvanično bude imenovan za novog predsjednika.

Iako nije slučaj da jedan predsjednik koji odlazi s osmijehom dočekuje nasljednika, upravo je i Kulenović učestvovao u razgovorima sa Hrnjićem i navodno bi on, u slučaju da se obistine ova pisanja, trebao i dalje ostati u klubu. Da li na nekoj drugoj funkciji ili kao član Upravnog odbora, naknadno će se odlučiti.

Bilo kako bilo, ako izuzmemo rezultate, u Jedinstvu su već u prethodnih godinu dana napravili dosta posla. Sanirano je više od stotinu hiljada KM duga, svlačionice su uređene po visokim standardima, postavljen je novi krov na stadionu, a u martu bi trebala početi i gradnja pomoćnog terena s umjetnom podlogom. Projekti su to vrijedni skoro milion KM.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.