Da je pandemija koronavirusa uzela maha u Italiji, te koliko je opasna, najbolje pokazuje zastrašujući video objavljen na društvenim mrežama. 

Na njemu se vidi kako je opasni virus poharao jedan italijanski grad. Naime, jedan Italijan je snimio broj smrtovnica u novinama “L’Eco di Bergamo”, koje su se proširila sa jedne stranice na njih deset.

Snimak dolazi iz Bergama u regiji Lombardija gdje je za sedam dana umrlo 146 osoba 

Na snimku se vidi kako osoba, nakon što pokaže datum novina – 9. februar, okreće do smrtovnica koje pokrivaju stranicu i po novina. Na taj datum Italija je zabilježila samo tri potvrđena slučaja bolesti prouzrokovane koronavirusom.

Zatim drži izdanje istih novina od 13. marta, kada je ukupan broj slučajeva naglo skočio na 17.600, uključujući 1.266 smrtnih slučajeva. 

Tokom listanja izbrojao je punih deset stranica smrtovnica.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Novine u Italiji potpuno ispunjene smrtovnicama / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.