Novo krivično djelo migranata u Bihaću: Nakon što su spriječeni u krađi, migranti zaprijetili nožem

MUP USK / biscani.net

Dana 15.10.2018.godine, Policijskoj stanici Bihać, obratila se uposlenica trgovačke radnje koja je prijavila prijetnje hladnim oružjem – nožem od strane migranta.

Na lice mjesta događaja upućeni su policijski službenici, koji su u obavljenom razgovoru sa prijaviteljkom došli do saznanja da su tri migranta ušla unutar trgovačke radnje te pokušali otuđiti mušku jaknu u čemu ih je ista spriječila, nakon čega je jedan od migranata uputio prijetnje prijaviteljki upotrebom hladnog oružja – noža.

U toku razgovora, prijaviteljka je primjetila migranta koji joj je prijetio nožem u blizini trgovačke radnje, te brzom intervencijom policijskih službenika , lice je lišeno slobode i kod istog je za pojasom hlača pronađen nož dužine 30 cm. Utvrđeno je da se radi o licu Y.B rođen 1992.godine iz Palestine. Policijski službenici, operativnim radom na terenu pronašli su i druga dva lica koja su učestvovala u navedenom događaju a radi se o B.M. rođen 1993. godine iz Palestine i A.K. rođen 1999.godine iz Maroka.

Nad osumnjičenim licima, zavedena je kriminalistička obrada, a istražitelji Odsjeka kriminalističke policije PS Bihać, nastavljaju daljni rad na dokumentovanju krivičnog djela iz člana iz člana 183 KZ F BiH „ Ugrožavanje sigurnosti“ .4

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...