Novo ročište u slučaju studenta Selmira Mašetovića početkom septembra

vijesti.ba

Slučaj Selmira Mašetovića, studetna iz Gradačca, kojeg su turske sigurnosne agencije krajem maja uhapsile zbog sumnje da je pripadnik pokreta Fetulaha Gulena, više nije u fokusu bh. javnosti.

Ovaj student bio je zatvoren više od deset dana u pritvorskoj jedinici Usak u Turskoj, nakon čega je pušten da se brani sa slobode. Selmir je i dalje u Turskoj, jer do okončanja procesa ima mjeru zabrane napuštanja ove države.

Ambasador BiH u Turskoj Bakir Sadović potvrdio je za Vijesti.ba da se u ovom slučaju očekuju još neke provjere, te okončanje avgustovske pauze u radu nadležnog suda.

Kako nam je kazao, novo ročište očekuje se početkom septembra.

Istih očekivanja je i Husein Mašetović, Selmirov otac. U razgovoru za naš portal kaže kako se nada da će na tom ročištu Selmir biti oslobođen krivice i da će se vratiti u BiH.

U svakodnevnom je kontaktu sa sinom, koji do okončanja procesa ne smije napuštati Tursku. Troškove Selmirove odbrane, podsjeća, platio je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić.

“Troškove smještaja i hrane snosi porodica. Imali smo neku pomoć i od ambasadora, te od načelnika opštine. Da nije bilo te pomoći, ne znam kako bih. Sa viših nivao vlasti niko me nije kontaktirao”, navodi Mašetović.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...