Novogodišnji paketići za djecu iz siromašnih porodica USK

Patria

Merhamet Njemačke, u saradnji sa Regionalnim odborom Merhameta Bihać podijelio je više od 500 novogodišnjih paketića djeci iz socijalno ugroženih porodica u Unsko-sanskom kantonu, kao i više od 200 prehrabenih paketa siromašnim porodicama.

Novogošnjii paketići obezbijeđeni su za svu djeca u USK čije su porodice slabog materijalnog stanja, a povodom Božića paketiće su dobila i sva djeca u Bihaću katoličke vjeroispovijesti. Ti paketići su uručeni su Župnom uredu u Bihaću, odnosno fra Boni Tomiću, koji se zahvalio na vrijednoj donaciji.

Osim toga, Regionalni odbor Merhameta Tuzla obezbijedio je dodatnih 100 paketića za djecu bez roditeljskog staranja koja borave u socijalno-pedagoškim zajednicama.

Merhamet Njemačke, tradicionalno, svakog decembra organizira predbožićnu, donosno prednovogodišnju akciju čiji je cilj pomaganje ugroženih kategorija građana u BiH, ali i širom svijeta. Predsjednik Merhameta Njemačke Nedim Kadirić, koji je prisustvovao podjeli paketa, kazao je da je ovogodišnja akcija okrenuta Unsko-sanskom kantonu i njen moto je ‘Pomozimo onima koji već mjesecima iznad svojih mogućnosti pomažu drugima’.

– Odziv je bio iznad svih očekivanja, pogotovo od strane njemačkih donatora, sponzora i pokrovitelja. Zahvaljujući dobrim ljudima, obezbijeđeni su novogodišnji paketići za svu siromašnu djecu USK. Pored toga, više od 200 siromašnih porodica dobit će bogate prehrambene pakete. Merhametlije iz Njemačke nisu zaboravile ni djecu bihaćkih katolika koji ovih dana obilježavaju svoj najveći vjerski praznik, Božić – kazao je Kadirić.

‘Merhamet’ Njemačke je obezbijedio i donaciju od 2.000 eura Regionalnom odboru ‘Merhameta’ Bihać za troškove obskrbljivanja brojnih izbjeglica i migranata, o kojima bihaćki ‘Merhamet’ brine već mjesecima.

– Ovaj novac je obezbijedio je Organizacioni odbor grandiozne manifestacije ‘Noć Bosne i Hercegovine’ koja je održana 4. novembra u njemačkom gradu Ofenbah. Sav prihod od ove manifestacije odlazi u humanitarne svrhe širom BiH, a 2.000 eura namijenjen je Regionalnom odboru ‘Merhameta’ Bihać – pojasnio je Kadirić.

Direktor Regionalnog odbora Merhameta Bihać Alen Prošić se zahvalio “Merhametu” Njemačke na, kako je kazao, izuzetnoj akciji koja je obradovala svu djecu u USK iz socijalno ugroženih porodica. Prema njegovim riječima, ponosan je i na činjenicu što Merhamet nije zaboravio katoličku djecu u Bihaću kojima su, takođe, obezbijeđeni blagdanski paketići.

– Iskreno se zahvaljujem našim kolegama iz Merhameta Njemačke na njihovoj izuzetnoj akciji. Ovo nije prvi put da Merhamet Njemačke organizira humanitarne akcije u USK – kazao je Prošić.

Merhamet Njemačke obezbijedio je i kombi vozilo za Regionalni odbor Merhameta Bihać.

– To vozilo će olakšati sve naše predstojeće humanitarne aktivnosti. Već duži period smo planirali nabavku ovakvog vozila, ali nam, nažalost, finansijska situacija to nije dozvoljavala. Tako smo danas izuzetno sretni jer nam je riješen jedan ogroman problem – naglasio je direktor Regionalnog odbora Merhameta Bihać Alen Prošić.

Podjeli pomoći prisustvovali su i predsjednik HO Merhamet MDD Kenan Vrbanjac, generalni sekretar Sidik Aždahić i direktori Merhametovih regionalnih odbora Tuzla, Zenica, Travnik i Maglaj.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...