Nedjeljni potres u Zagrebu zabrinuo je brojne stanovnike glavnoga grada Lijepe naše. Nažalost, on je donio i jednu ljudsku žrtvu, dok su štete u samom centru grada goleme. A baš u strogom centru Zagreba žive i dvije ikone hrvatskog sporta Mirko Novosel i Ćiro Blažević.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

 – Živim na Strossmayerovom trgu, a ovoga me bilo strah cijeli život – rekao nam je Novosel i nastavio:

– Zidovi su izdržali, ali je otpalo malo žbuke. Muzej u kojemu su moje slike, trofeji i medalje je također ‘preživio’. Stradala je samo jedna slika koja se razbila.

Novosel kaže da ga je dobro protreslo u nedjelju ujutro.

– Baš je žestoko zatreslo. Stan je na kraju ipak dobro prošao i vratili smo se u njega. Spavali smo doma. Nije da se bojim novog potresa. O tome u ovom trenutku i ne razmišljam – kaže Novosel.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

A što o cijeloj priči kaže Ćiro Blažević?

– Kako sam doživio potres? Ma ja ga uopće nisam doživio, meni je cijeli moj život potres, haha. Ma kod mene nije bilo nikakve panike. Pa sine, tko bi više paničario u mojim godinama? Ja sam svoju misiju završio, već dugo živim, sada se samo brinem za djecu i unučad. Ali, čovjek nikada ne može biti ravnodušan, pa tako ni ja nisam nakon svih ovih strahota koje su pogodile Zagreb i Hrvatsku – rekao je Ćiro Blažević, pa nastavio:

– Šteta? Pa ima svega, ali to je sada nebitno. Pukao mi je zid, popadale su mi slike i čaše, ali ne zamaram se ja potresom. Sine, samo korona, ona je je..na. Ma kakav potres, on je mala beba u odnosu na ovaj virus koji je prijetnja cijelom čovječanstvu. Pamtim puno toga, ali ova korona je nešto najopasnije što se svima nama moglo dogoditi. Nikakvi potresi, samo me korona plaši.

 

Više saznajte na izvornom linku: Antonio Bevanda, Hrvoje Tironi – Novosel: Uh, muzej s trofejima je preživio, stradala je tek slika / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.