Novosti: Vojska Srbije podigla borbenu gotovost zbog Kosova

N1 Srbija

Vojska Srbije preventivno je podigla borbenu gotovost na cijeloj teritoriji zbog tenzija na Kosovu i Metohiji, pišu “Večernje novosti”.

“Novosti” dodaju i da su bezbjednosne službe pojačale svoje aktivnosti kako bi se preduprijedili navodni planovi vlasti u Prištini da izazovu nemire u, ali i djelovanje pojedinih krugova u Srbiji koji, kako se navodi, lažnim vijestima unose nemir među srpsko stanovništvo sjeverno i južno od Ibra.

Juče je zasjedao Savet za nacionalnu bezbjednost poslije koga je direktor kancelarije za Kosovo Marko Đurić izjavio da je Srbija “sistemski oslabljena lažnim optužbama za scenarije protiv svog naroda na Kosovu”, koje su, kako kaže, izgovarali razni politički i vjerski predstavnici.

Naveo je i da se od organa bezbjednosti očekuje pojačano djelovanje jer je u pitanju, kako kaže, “deo organizovanog scenarija u koji su umešane i strane službe”.

Situacija u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice je od jutros mirna i bar se na ulicama ne može primijetiti nikakva napetost, javlja reporter N1 Nenad Božović.

Jedinice Kfora su, kako kaže, i dalje na jezeru Gazivode, a iz te vojne misije navode da je riječ o redovnim aktivnostima koje nemaju nikakve veze sa navodnim planiranim zauzimanjem tog jezera od strane vlasti u Prištini.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...