Kadetski reprezentativci Bosne i Hercegovine već treći dan treniraju u Trening centru NSBiH u Zenici i spremaju se za kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo U-17, koji će od 25. septembra do 1. oktobra biti održan u Finskoj.

V. d. selektora kadetske reprezentacije BiH Adin Mulaosmanović neće moći računati na dvojicu pozvanih igrača.

– Pripreme su počele u lijepoj atmosferi i svi su došli s pozitivnom energijom. Igrači vrijedno rade i jedva čekaju početak kvalifikacija. Nažalost, nećemo moći računati na Dinu Nuhanovića, što će nam predstavljati problem, a u Finsku neće putovati ni Ivan Grgić. On već dugo ima stomačnih problema te je morao napustiti kamp reprezentacije – kaže Mulaosmanović. 

Osim domaćina turnira Finske, protivnici bh. kadetima bit će još Moldavija i Češka. Mulaosmanović ističe da se radi o jakim selekcijama.

– Grupa je zahtjevna. Gledali smo naše protivnike. Češka i Finska su veoma kvalitetne selekcije. Međutim, mi moramo raditi i trenirati na najbolji način. Nosioci smo grupe i želimo to da opravdamo. Imali smo dovoljan broj pripremnih utakmica, imamo pozitivan skor u njima i s dosta samopouzdanja idemo u Finsku – optimističan je Mulaosmanović.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba