Piše: Samra Čataković

Stajala sam pred jeftinom kopijom slike Zvjezdanog neba najdražeg mi Van Goga postavljenom dijagonalno od prozora moje sobe i po ko zna koji put vježbala govor. Vladimire, volim te.

Ne, nije dobro.

Vladimire, ja te volim. Naglašavajući ono “ja” i nastavljajući tako u nedogled. Satima.

Zbog čovjeka kojem je svaka sitnica bila krupna i nesavladiva. Čiji dolazak punih šest mjeseci je sprečavala tek jedna slomljena ruka i kome je razlika u godinama i “Šta će oni ljudi u gradu pored Drine reći”, bili važniji od njega i mene same.

Zbog čovjeka koji nije shvatao da sam sa svoje 23 mogla da razumijem i punim plućima živim i te njegove 42, a koji je ipak tek s jednim “Oprosti…”

Odustao. Posustao. I ostavio sve što je ikad iskreno volio.

Večeras ću umjesto pred slikom, u uskoj haljini stajati ispred tamnih haustora.

Ne da vježbam govor, nego da se kao žena bez morala predam strancu koji će izgledati kao ti, ali kojem moje 23, moja tuga i bol tu noć neće predstavljati nikakvu prepreku da me stvarno voli.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.