Rad sa strankama u prostorijama JU Služba za zapošljavanje USK Bihać obustavlja se u potpunosti. Sva redovna javljanja na evidenciju nezaposlenih lica pomjeraju se do daljnjeg, a nezaposlene osobe neće biti brisane sa evidencije. Svi ostali poslovi vezani za rad sa strankama vršit će se elektronskim putem u prilogu ili putem pošte, saopćeno je iz Služba za zapoljavanje Unsko-sanskog kantona.

Prijava na evidenciju – Dostaviti potpisanu Izjavu u prilogu (u obavezi ste zaokružiti pod 1 –a, pod 2 –a,b,c,d,e,f,g, 3 i 4, potpisati i napisati datum. Tamo gdje korisnik naših usluga treba nešto lično da potpiše, Izjavu ili Zahtjev radi ostvarivanja prava pored potpisanog dokumenta na istoj stranici gdje je potpis – do potpisa će staviti prednju stranu svoje lične karte i zajedno uslikati dokument, te takav e- mailom proslijediti Birou rada po mjestu stanovanja putem e-mail adresa u prilogu).

U prilogu, također, dostavljate i ostale dokumente – obrazac odjava porezne uprave JS 3100- ukoliko se prijavljujete iz radnog odnosa, potvrda o mjestu mjestu prebivališta (CIPS), lična karta, prekid ugovora o radu ili Odluka o prestanku radnog odnosa- ukoliko se prijavljujete iz radnog odnosa, ime oca, broj telefona. Sve navedene dokumente treba dostaviti u prilogu e-maila ili sve dokumente kompletirati i dostaviti putem pošte, navodi se u saopćenju.

Izvor: Biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.