Obećanje, ludom radovanje! Pogledajte kako je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić slagao Krajišnike (VIDEO)

usnnovosti.ba

Masovni obračun migranata dogodila se sinoć u prihvatnom centru “BIRA” u Bihaću. Migranti su uništavali krevete i ostali inventar unutar kompleksa “BIRA”.

Tragovi krvi i danas su vidiljivi. Novinarskim ekipama je, zbog sigurnosti, IOM zabranio ulazak u prihvatni centar. U tučnjavi je učestvovalo više od 300, a privedeno oko 50 migrnata.

Sukob migranata Policijskoj stanici Bihać prijavljen je oko 22,00 sati, kada su iz zaštitarske agencije koja radi na osiguranju prihvatnog centra. zatražili pomoć policije jer je situacija uveliko izmakla kontroli. Uz pomoć Jedinice za podršku MUP-a USK, policijski službenici razdvojili su sukobljene strane i situaciju stavili pod kontrolu. Nakon smirivanja situacije, pristupilo se uviđaju i utvrđivanju svih činjenica koje su dovele do sukoba.

Komesar Uprave policije USK Mujo Koričić je za portal normala. ba kazao da više nijedan migrant neće, u ovakvim okolnostima, ući na područje USK, te da će se tražiti da Ministarstvo sigurnosti BiH preuzme nadležnost nad prihvatnim centrom “BIRA”.

Komesar Koričić će tražiti pomoć od ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića koji je prije sedam mjeseci obećao, ukoliko se uspostavi prihvatni centar za migrante, da će Ministarstvo sigurnosti BiH preuzeti potpunu kontrolu nad centrom. Međutim, od izjave ministra Mektića prošlo je sedam mjeseci, a od otvaranja prihvatnog centra “BIRA” oko tri mjeseca. Ministarstvo sigurnosti BiH još uvijek nije preuzela kontrolu nad prihvatnim centrom. Nažalost, kontrola nad centrom i dalje u rukama zaštitarskih agencija i IOM-a.

Da je obećanje – ludom radovanje, možete pogledati u izjavi ministra Mektića prilikom prve posjete USK, tačnije 5. jula 2018. godine:

Izvor: usn.ba

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...