U povodu 6.aprila Dana oslobođenja Gradačca  od fašizma u Drugom svjetskom ratu, delegacija Grada položila je cvijeće na spomen-obilježju poginulim borcima NOR-a i na spomen-obilježju šehidima, poginulim borcima i civilnim žrtvama rata 1992.-1995. godine.

Gradonačelnik Edis Dervišagić je u svojoj čestitki građanima kazao  da podsjećanje na ove datume imaju za cilj ukazati na važnost borbe protiv fašizma i obaveze stvaranja demokratskog i tolerantnog društva među svim građanima Bosne i Hercegovine.

Zbog mjera u suzbijanju pandemije koronavirusa i novonastalih prilika nije bilo javnog obilježavanja ovog datuma.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Obilježen Dan oslobođenja od fašizma / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.