U organizaciji MZ Sokolac danas je u prisustvu mještana Sokoca, predstavnika Grada Bihaća i Ministarstva za boračka pitanja USK-a obilježena 25. godišnjica oslobađanja naselja ratne 1995. godine.

I ove godine, mještani Sokoca, ratni komandanti, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić i Ermin Zulić, ministar za boračka pitanja USK-a prisjetili su se ratnih dešavanja i herojske borbe pripadnika 5. korpusa Armije R BiH i policije R BiH na oslobađanju ovog bihaćkog prigradskog naselja.

Senad Šarganović, ratni komandant 501. Slavne brigade u svom obraćanju kazao je da je oslobađanjem Sokoca poslana poruka agrsorskim snagama da Bihać neće biti osvojen, a istovremeno je, kako ističe, moral boraca i naroda u Bihaću osnažen oslobodilačkim operacijama.

„Ovakve manifestacije trebaju biti prilika da odamo počast svim onim herojima koji su dali živote za slobodu i državu Bosnu i Hercegovinu i raduje što su sa nama danas i mladi koji zapravo i trebaju da uče i znaju sve o herojima i časnoj borbi boraca Armije R BiH.“- kazao je gradonačelnik Fazlić.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.